dilluns, 5 d’octubre del 2020

El Rei i Sánchez seran a Barcelona aquest divendres

 

 

BNEW

 

 

Núria Casas
Foto: EFE
Barcelona. Dilluns, 5 d'octubre de 2020. 08:51
Actualitzat Dilluns, 5 d'octubre de 2020. 10:37

 

 

 


 

 

 

El rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, seran divendres a Barcelona en l'entrega de premis de la nova edició de la BCN New Economic Week. Tots dos presidiran aquest acte des de l'Estació de França, que organitza el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, i volen oferir una imatge d'unitat i suport entre la corona i el govern espanyol després de les desavinences que hi va haver en l'entrega dels despatxos judicials fa deu dies.

 

Què és la BNEW?

 

La Barcelona New Economy Week és un esdeveniment B2B físic i digital que reuneix esdeveniments únics dels sectors de la logística, la immobiliària, la indústria digital, el comerç electrònic i les zones econòmiques. Tots comparteixen un denominador comú:

Nova Economia. Aquest gran esdeveniment també vol ser una plataforma de networking digital, ja que tots els usuaris es podran connectar amb les empreses i altres interessats de forma telemàtica però també física. A part de l'Estació de França, aquesta BNEW té tres punts físics més: la Casa Seat, el Movistar Centre de Barcelona i la Boqueria. 

 

El projecte és molt innovador, ja que es muntaran grans platós televisius físics on se celebraran debats, conferències i xerrades que es vertebren en cinc eixos principals: l'e-commerce, el real state, el digital industry, el logistics i l'economic zones. Tots ells s'oferiran en plataforma digital i també es pot assistir de forma presencial. El Rei i Sánchez assistiran el darrer dia d'aquest esdeveniment que durarà quatre dies: comença demà dimarts i passaran més de 300 speakers, i tot retransmès en directe.

 

El Rei i el President visitaran junts també la start-up 3D Factory Incubator. 3D Factory Incubator és la primera incubadora europea d'alta tecnologia en impressió en tres dimensions. El seu principal objectiu és concentrar les 100 millors idees a Europa de negoci digital per als propers cinc anys.

 

"Reconciliació?"

 

L'absència del Rei en l'acte d'entrega dels despatxos judicials a Barcelona va provocar una topada frontal del Poder Judicial amb el govern de Pedro Sánchez. El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, van mostar el malestar d'aquest òrgan.

 

Posteriorment, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va explicar que el 'no' a Felip VI a visitar Barcelona es devia a la coincidència, en el temps, de la sentència al president Quim Torra i la seva possible inhabilitació. Així ho va confirmar en una entrevista a RNE, en què va reiterar que "no hi havia cap mena de raó de seguretat, sinó que era un tema de convivència".

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/rei-sanchez-barcelona-divendres-bnew_544119_102.html