dimecres, 22 de juliol del 2020

Torra: ‘Hem de tornar a organitzar un referèndum d’autodeterminació que ens podria unir a tots’



PAÍS - PRINCIPAT






ERC insta el president de la Generalitat a construir una 'estratègia compartida' per a un 'nou embat' contra l'estat espanyol 














Per: ACN

22.07.2020  12:14





El president de la Generalitat, Quim Torra, ha insistit en la necessitat de tornar a exercir el dret d’autodeterminació durant la sessió de control al parlament: ‘Hem de tornar a organitzar un referèndum que ens podria unir a tots.’ Tot i que no ha fixat cap eix temporal, Torra ha afirmat que cal ‘tornar-ho a fer’ perquè és ‘impossible’ aconseguir la independència sense la unitat. ‘No crec que tinguem mai cap possibilitat de guanyar si no som capaços de fer un salt col·lectiu’, ha dit durant la resposta al president parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià. El líder d’ERC a la cambra ha instat Torra a construir una ‘estratègia compartida’ per afrontar un ‘nou embat’ contra l’Estat.



Torra ha subratllat que tornar a organitzar un referèndum també serviria per recuperar la unitat de l’independentisme: ‘Ens podria unir a tots’, ha dit després d’assegurar que ell ‘creu’ en la proposta de tornar a exercir l’autodeterminació. Torra ja va proposar a la
cambra la celebració d’un referèndum aquesta legislatura, com a resposta a la sentència del Suprem per l’1-O. Però dos mesos després, al gener, va donar per acabada la legislatura per les discrepàncies amb ERC al govern. La crisi sanitària de la covid-19 ha estroncat el calendari electoral.



Per la seva banda, Sabrià ha sentenciat que és ‘fonamental’ treballar conjuntament i que la reactivació posterior a la crisi sanitària, econòmica i social ‘també ha de permetre avançar cap a la república’. ‘Som conscients que no hi haurà reconstrucció completa sense disposar de les eines d’un estat’, ha advertit. El president parlamentari d’Esquerra ha reclamat que l’estratègia de la reactivació ha de ser ‘constructiva’, ‘sense retrets’ i ‘mirant al passat per poder construir el futur’.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/torra-tornar-referendum-parlament-erc/ 


 

3 comentaris :

Oriol Espona ha dit...

TORRA DIU DE FER UN ALTRE REFERÈNDUM
Sí home sí Torra i sinó un altre i un altre i un altre i si els guanyem tots un altre, i un altre i un altre, així et morissis d'una puta vegada Torra.

Oriol Espona ha dit...

L'INFAME ENTREVISTA DE GATRÀDIO A EN JUNQUERAS
per començar les preguntes que li farà la periodista i clar, ni una ni una sobre les traïcions al poble, faltaria més.

Diu que no pot explicar de tot el que parla amb Puigdemont perquè possiblement molta gent no hi estaria d'acord i com que està ple d'amor i és un demòcrata convençut no pot dir en antena del que parlen sobre l'estratègia oi?

I clar, parla de fer un altre referèndum, faltaria més. El referèndum de 1-0 que vàrem guanyar i era vinculant a prendre pel sac oi?

M'agrada que digui que l'objectiu sigui la independència i la república, segur que els espanyols en prenen nota i això ens ajudarà a que el traïdor segueixi a la presó i compleixi íntegra la condemna.

Quin pesat repetint i repetint el què ja ha dit, QUIN PESAT DE COLLONS i no respon a la pregunta de l'entrevistadora sobre les desavinences amb en Puigdemont i clar l'entrevistadora no li exigeix la resposta.

Diu que s'estima el país més que a ell mateix. Per això Junqueras no respectes al que ha votat el poble a les urnes?

I acaba dient en el millor espanyol que de la carcel se sale, i va! jo també ho diré en castella, TE SALES Junqueras, TE SALES.

Per part dels entrevistadors per descomptat tampoc cap pregunta o explicació del seu famós doneu-me 68 diputats i declaro la independència avui mateix. Cap pregunta sobre l'incompliment del seu programa electoral, cap pregunta sobre els seus compromisos en mil entrevistes i mitings pre-electorals, cap pregunta sobre l'1-0 vinculant, cap pregunta sobre el que va votar el poble i que únilateralment s'ho varen passar per folre dels collons. En definitiva cap pregunta rellevant en RES. Es tracta de fer entrevistes a processistes fetes per processistes. Si no ho veieu és que esteu absolutament cecs o voleu fer-vos els cecs in eternum.

Una altra entrevista MORTA i CAP AL NO RES.

Junqueras, quin egòlatra de COLLONS. Només t'ha faltat dir que ets el millor dels millors per sobre dels millors.

Rosa Mary ha dit...

Gràcies per comentar Oriol.
El referèndum ja ho vam fer i guanyat amb un 90%- Els que volen fer altre, els partits de Torra, Junqueras i ultimament també la CUP es fer referèndums fins que sorti el NO. A les properes eleccions si hi han nous partits indepes es votar-los. i si no es presenten cap no votar. JxCat, ERC i CUP ja han tingut més de 10 anys per proclamar la DUI.