dijous, 18 de juny del 2020

Denuncien que els mossos encausats per l’agressió racista del Bages no col·laboren amb la investigació



SOCIETAT - POLICIA I JUSTÍCIA






SOS Racisme diu que els agents investigats no han donat el consentiment per comprovar si les seves veus són les que apareixen en l'àudio de l'agressió 














Per: Redacció

18.06.2020  09:38




SOS Racisme denuncia que els sis agents dels Mossos d’Esquadra encausats per una agressió racista a Sant Feliu de Sasserra (Bages) no col·laboren amb la investigació que instrueix el jutjat número 5 de Manresa. En aquest sentit, la portaveu de l’entitat, Alícia Rodríguez, ha declarat a Catalunya Ràdio que els agents no han donat el consentiment per comprovar que les seves veus són les enregistrades en l’àudio de l’agressió.



Els sis agents, que són investigats per delictes de lesions i contra la integritat moral, ja van comparèixer l’octubre passat davant del jutge, tot i que
es van acollir al seu dret de no declarar.



Ahir el conseller d’Interior, Miquel Buch, va dir que quan tinguin constància dels ‘noms i cognoms’ dels agents involucrats l’agressió, n’exigirà l’expulsió immediata. Durant la sessió de control al govern, el conseller va assegurar que no tindrà ‘ni un bri de complicitat amb el racisme i la xenofòbia’.



De totes maneres, va assegurar que li toca al jutge dirimir si els sis agents investigats estan involucrats o no en l’agressió. Tot i que va defensar que el cos ja els ha sancionat de manera preventiva per una falta greu, de manera que han estat rellevats de les actuacions públiques i faran tasques administratives.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/sos-racisme-mossos-investigacio-agressio-racista-bages/