divendres, 8 de maig del 2020

Militars espanyols van emmalaltir al campionat d'atletisme de Wuhan a l'octubre



CORONAVIRUS






El Nacional
Foto: Ministeri de Defensa
Barcelona. Divendres, 8 de maig de 2020


















Diversos esportistes espanyols que van participar entre el 18 i el 27 d'octubre en els Jocs Mundials Militars de la ciutat xinesa de Wuhan van posar-se malalts amb símptomes similars a la Covid-19 durant o després d'aquest esdeveniment esportiu, segons han explicat a Efe diverses fonts.






Almenys dos participants de l'exèrcit van patir símptomes de grip compatibles amb el nou coronavirus durant la seva estada a Wuhan i almenys uns altres dos van mostrar malalties derivades en arribar a Espanya, segons el relat de fonts directes i indirectes que han parlat amb la condició que es respecti el seu anonimat.




Els dos primers es van posar malalts durant la seva estada a la Xina després d'"una
setmana i escaig al país", relata un testimoni dels fets, que explica que les molèsties van persistir "durant tres o quatre dies".




Ambdós casos van ser tractats amb amoxicil·lina, indica la mateixa font, mentre que altres esportistes apunten a Efe que en les seves disciplines no hi va haver ningú amb símptomes durant la seva estada a Wuhan o en arribar a Espanya i el Ministeri de Defensa afirma que no ha tingut coneixement de cap cas sospitós.



La comitiva espanyola destacada en els VII Jocs Mundials Militars de Wuhan, en els quals van participar prop de 10.000 esportistes de més d'un centenar de països, estava formada per unes 170 persones entre atletes i tècnics.





Van tornar a Espanya en els dies posteriors a la clausura de l'esdeveniment el 27 d'octubre, tant en vols comercials Wuhan-Pequín-Madrid com Wuhan-París-Madrid, i a cap dels quatre casos citats ni als seus companys més propers no se'ls van fer proves posteriorment.





"Ho van considerar com una infecció de coll o grip i aquí, com que ja estaven curats, res de res", indica un atleta sobre els dos que van emmalaltir a la Xina, i apunta que a finals del 2019 un d'ells va patir una pneumònia. "Va estar molt malalt", relata.




A més dels dos militars que van emmalaltir a la ciutat xinesa, almenys uns altres dos de l'Acadèmia Bàsica de l'Aire de Lleó van presentar símptomes compatibles amb la Covid-19 en arribar a Espanya, al novembre, relata a Efe un company seu i ho confirma una altra font militar coneixedora d'aquests casos.



Segons fonts del Ministeri de Defensa consultades per Efe, aquest departament no ha tingut coneixement que cap dels participants en els jocs tingués símptomes del nou coronavirus, per la qual cosa es va descartar l'aplicació de qualsevol mena de verificació mèdica extraordinària i els militars no han estat, per tant, testats.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/esports/atletes-espanyols-van-emmalaltir-en-els-jocs-militars-de-wuhan-a-l-octubre_501063_102.html