dimarts, 21 d’abril del 2020

Espanya, el pitjor país del món a respondre al coronavirus



CORONAVIRUS






El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dimarts, 21 d'abril de 2020


















Espanya ha estat el pitjor país del món a respondre al coronavirus segons un estudi independent que ha baremat la capacitat de reacció dels governs mundials davant de la Covid-19.



Així es desprèn de l'informe de l'Institute of Certified Management Accountants d'Austràlia, que ha avaluat la resposta mostrada pels diferents governs davant d'aquesta crisi, desenvolupant un índex de Resposta Global a Malalties Infeccioses (GRID, en les seves sigles en anglès).











Segons avança Voz Populi, l'esmentat índex puntua la capacitat de lideratge de cada país per enfrontar-se a la pandèmia, així com el grau de preparació del seu sistema de salut, i
dels 32 països que componen aquest rànquing, Espanya figura a l'últim lloc.



Per elaborar l'índex s'ha tingut en compte el nivell de transparència de cada país a partir de l'índex de percepció de la corrupció 2019 (índex CP) publicat per Transparència Internacional. L'estudi entén que els països que ocupen un lloc destacat a l'índex CP són menys corruptes i més transparents, per la qual cosa la informació que proporcionen sobre la Covid-19 és mes fiable.



A més, s'ha desenvolupat un algoritme que incorpora el nombre de proves per milió d'habitants, el nombre de morts per total de casos, el nombre de morts per milió d'habitants, el nombre de casos per milió d'habitants i l'esmentat Índex CP de Transparència.



Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/coronavirus-espana-pitjor-pais-mon_494802_102.html