dilluns, 20 d’abril del 2020

El govern espanyol només ha aconseguit el 10% del material de les comunitats



CORONAVIRUS






El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Dilluns, 20 d'abril de 2020


















El govern espanyol ha entregat, fins avui, 63 milions de mascaretes i 30 milions de guants de nitril. Unes xifres que queden lluny del total que les comunitats autònomes han entregat, fins al 90%. Unes dades que coincideixen tant en els governs autònomics del mateix partit socialista del govern de Sánchez com en l'oposició. Per la presidenta Balears, Francina Armengol, el 92,7% de les mascaretes han estat adquirides pel seu govern.



Pel que fa al govern de Castella-la Manxa, dels vuit milions de material, cinc corresponen a la gestió del president Emiliano García-Page, és a dir, pràcticament el triple del que va adquirir el govern central per la comunitat.



A Galícia,
dels 21,2 milions d'unitats d'equips de protecció, 18 provenen de la Xunta i tres del govern de Sánchez. El president Feijóo ha aportat pràcticament totes les màscares, 14,1 milions dels 15,9 milions totals.



La Generalitat Valenciana, governada pel PSPV-PSOE, Compromís i Podemos, ha facilitat la contractació de deu avions que han transportat fins al País Valencià 14,6 milions de mascaretes i 6,8 de guants. Si mirem l'aportació de Sánchez, el nombre cau als 3,3 i 1,9 respectivament. El paper de l'empresari xinès Chen Wu Keping ha estat clau en la gestió, així com l'aportació privada.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/coronavirus-govern-espanyol-aconseguit-10-material-comunitats_494331_102.html