dilluns, 13 d’abril del 2020

Coronavirus | 'Der Spiegel' se'n fa creus: a treballar i sense prou màscares



CORONAVIRUS






Lluís Bou
Barcelona. Diumenge, 12 d'abril de 2020

















Der Spiegel, el setmanari més important d'Alemanya, s'ha mostrat sorprès perquè demà es desconfini l'activitat econòmica a Espanya, quan no tots els ciutadans podran circular amb les mínimes condicions de prevenció. I cita especialment el cas de les màsqueres, en el sentit que és "impossible" que no n'hi ha suficients per cobrir tota la ciutadania.



"Per evitar una segona onada d'infeccions, els espanyols hauran d'usar màscares protectores a partir de dilluns al transport públic, tot i que no són obligatòries. S'han venut durant dues setmanes, i el govern espanyol vol distribuir-les al metro, a les parades de bus i en altres punts importants. Però serà impossible que tots els ciutadans en puguin tenir una dilluns", assenyala.







"Retorn a la feina, però amb màscara", demana Der Spiegel





El setmanari assegura que la decisió de Sánchez és "políticament arriscada". "El pic de la pandèmia sembla haver-se superat. Però tot i això,
més de 500 persones moren cada dia.


I és probable que el nombre real sigui molt més gran. Especialment a les llars d'avis, les autoritats no aconsegueixen registrar correctament tots els casos", afirma.



Der Spiegel titlla d'"experiment" el que vol fer Sánchez, i recorda que compta amb l'oposició frontal del govern de Catalunya i de l'oposició espanyola. "Si dilluns falla l'experiment, estarà sota una pressió encara més gran que la que té ara", pronostica i no ho descarta.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/coronavirus-der-spiegel-treballar-mascares_491751_102.html