dilluns, 16 de març del 2020

Robles amenaça Torra i avalua desplegar l'exèrcit a tot l'estat pel coronavirus



CORONAVIRUS - #COVID155






El Nacional
Foto: TVE
Barcelona. Diumenge, 15 de març de 2020
















La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha censurat l'actitut del president de la Generalitat, Quim Torra, per negar-se a signar el comunicat conjunt de les comunitats autònomes per fer front a la lluita del coronavirus i ha advertit que "si algun responsable polític fa un plantejament polític de la situació, no mereix ser considerat responsable polític". "No concebo el posicionament de Quim Torra. De mantenir-se així, hauria de quedar al marge de la vida pública", ha deixat anar.



Ho ha fet a la compareixença de la cúpula ministerial en la qual ha assegurat que a partir de demà ja es podrà
 veure la Unitat Militar d'Emergències (UME) a més ciutats espanyoles.
















El comandament per fer front al coronavirus compost per la ministra de Defensa, el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, el ministre de Sanitat, Salvador Illa i el ministre de Transports i Mobilitat, Javier Ábalos, ha destacat que la sanitat privada passarà a disposició de la pública per fer front a la "crisi sanitària del coronavirus".



Ha explicat que posa a les ordres dels consellers de salut totes les instal·lacions de sanitat privada per fer front al coronavirus i que que en podran disposar "com millor considerin".



Ha avançat, també, que poden habilitar locals públics o privats que tinguin les condicions necessàries per a ús sanitari, ja sigui per a consulta o per a hospitalització.



Així mateix, es dóna un termini de 48 hores per a les persones i empreses que disposin de productes de protecció i diagnòstic com màscares, bates d'un sol ús, guants o kits de diagnòstic, per posar-ho en coneixement de l'Ministeri de Sanitat, a l'igual que les empreses que tinguin capacitat de producció d'aquests productes.



Robles ha assegurat que a partir de demà es desplegaran més unitats militars a altres ciutats del territori i que si es fa és només per evitar la propagació del virus ja que aquest "no coneix fronteres".













Marlaska ha fet referència a mesures restrictives que afectaran a institucions penitenciàries. El govern espanyol aïllarà totes les presons i no deixarà que els reclusos surtin encara que tinguin permís. D'altra banda, s'ampliaran les trucades telefòniques per "compensar-ho".



El transport seguirà funcionant per tot l'estat espanyol tot i que el servei serà més reduït. Ábalos ha destacat que "cada autoritat autonòmica podrà fixar la reducció del transport que consideri, en el seu territori"







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/salut/govern-espanyol-no-descarta-desplegar-exercit_480363_102.html