dilluns, 16 de març del 2020

El govern espanyol tanca les fronteres terrestres"massa tard"




El ministre Fernando Grande-Marlaska no descarta prohibir en els pròxims dies l'entrada per via aèria i marítima





per Sara González / Bernat Surroca , 16 de març de 2020 a les 17:05






Fernando Grande-Marlaska, en una imatge d'arxiu | Europa Press







El govern espanyol ha anunciat que recupera el control de les fronteres terrestres espanyoles a partir de mitjanit. Fins que conclogui l'estat d'alarma, només podran entrar ciutadans espanyols, residents, treballadors transfronterers i aquells que documentin una causa major o de necessitat. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, no ha descartat que en els pròxims dies es pugui també restringir l'entrada per via aèria i marítima. 




El ministre ha puntualitzat que la restricció per via terrestre no s'aplicarà al transport de mercaderies per assegurar "la continuïtat de l'activitat econòmica" i "preservar la cadena d'abastiment" de productes bàsics. La mesura no afecta tampoc al personal estranger membre de missions diplomàtics o consolat, així con d'organismes internacionals si el desplaçament està vinculat a les seves funcions oficials.  




El dirigent ha argumentat que l'espai Schengen permet el tancament "temporal" de les fronteres terrestres en situacions com la de l'estat d'alarma i ha explicat que la mesura s'ha pres en coordinació amb la resta de països europeus, especialment amb França.


Doblegar la corva de contagis



Grande-Marlaska ha argumentat que l'objectiu primordial de les decisions preses és doblegar la corva de persones afectades en un moment en què la xifra dels contagis supera els 9.000 casos. Tot i això, preguntat pel fet que no es procedeixi també al tancament de les fronteres aèries i marítimes, ha respost que si s'ha d'adoptar aquesta mesura, es farà també. "L'objectiu és estar units contra el virus", ha insistit.


En el tancament de les fronteres terrestres s'estudiarà que hi participi l'exèrcit, un operatiu en el qual també podran participar els cossos policials autonòmics, com els Mossos, ara sota les ordres del govern espanyol.





 





ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://rosamaryblogspotcom.blogspot.com/2020/03/libex-senfonsa-un-10-i-perd-els-6000.html