divendres, 27 de març del 2020

EL govern d’Ada Colau permet els abusos de Memora en plena crisi del #Covid_19




Els comuns han passat de prometre una funerària pública a vendre`s el 15% de les accions a l’empresa privada







Redacció 27/03/2020













Una família denuncia que Memora li ha intentat vendre un fèretre més car del necessari pel coronavirus


Una família ha denunciat que la funerària Memora li ha intentat vendre un fèretre més car del necessari amb l’excusa que el difunt ha mort de coronavirus. El net del traspassat, el músic manresà Oriol Barri, ha explicat a l’ACN que després que el seu parent morís, un comercial de la companyia els va advertir “per telèfon” que el taüt havia de ser especial pel fet de la infecció. Valia prop de 1.600 euros perquè es podia tancar al buit. Barri va fer una piulada indignada per aquest i altres conceptes que feien apujar la factura a prop de 4.000 euros, que ha tingut multitud de respostes de persones que s’han trobat en casos similars. Finalment, segons ha explicat Barri, Memora ha accedit a canviar el fèretre per un de convencional.



El govern de Colau controlat pel PSC va aprovar el passat febrer vendre’s el 15% de Memora i oblidar-se de la promesa de una funerària pública



Amb la decisió la multinacional dels enterraments va fer un doble negocia, gaudir durant més anys dels tanatoris municipals i obtenir la seguretat que la funerària pública ha estat enterrada en un calaix. Una mostra que el poder fa canviar molt ràpidament les promeses populistes de Colau. Un cop aconseguit el poder amb els vots de la dreta de Valls, cal oblidar la utopia.



L’associació de petites funeràries Esfune estudia denunciar el cas a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència


En canvi, no se’ls ha estalviat altres conceptes com la cerimònia, “que no n’hi haurà”, o la preparació del cadàver per a la vetlla, “que tampoc”. Quan es va demanar justificació per aquests imports, se’ls va dir que eren per la “conservació” del cadàver fins que fos incinerat.



Barri qüestiona fins i tot que hi hagi d’haver taüt, atès que el cos passarà directament de la sala de la funerària al crematori “dissabte a les tres de la matinada sense que hi puguem assistir”. I va més enllà del seu cas i critica que per un servei d’aquest tipus es cobri un IVA del 21%.



El músic afirma que ha quedat astorat per la resposta que està tenint el seu cas, fins al punt que no descarta intentar crear algun tipus de plataforma d’afectats per reclamar canvis.



Obscurantisme legal


De la seva banda, des de l’associació de petites funeràries Esfune, el president de l’entitat, Aureli Sánchez, ha explicat a l’ACN que estudien presentar una denúncia contra Mémora a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per la “presumpta estafa”.



Sánchez acusa Mémora d’aprofitar-se de “l’obscurantisme legal” de la situació, però també al Ministeri de Sanitat per “no ser clar” en els requisits necessaris pel que fa als protocols de comiat en casos de defunció per coronavirus.



En aquest sentit, a parer d’Esfune, l’última directriu del Ministeri amb data de 20 de març “deixa molt clar” que en el cas d’un cadàver amb covid-19 “s’utilitzarà una bossa sanitària estanca i un fèretre normal”.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/noticies/el-govern-dada-colau-permet-els-abusos-de-memora-en-plena-crisi-del-covid_19/