dilluns, 3 de febrer del 2020

Tubau desmunta la "reunió secreta" entre Puigdemont i Trapero



JUDICI AL PROCÉS






Gemma Liñán
San Fernando de Henares. Dilluns, 3 de febrer de 2020

















L'advocada de Josep Lluís Trapero, Olga Tubau, ha entrat forta en el seu interrogatori al tinent coronel de la Guàrdia Civil que va dirigir tota la investigació contra el procés. A diferència de la declaració davant el fiscal, Daniel Baena, ha respost més concretament a preguntes directament dirigides a desmuntar la seva tesi de la conspiració entre els Mossos i el Govern.



Tubau ha desmuntat una suposada reunió secreta que Baena havia relatat minuts abans davant les preguntes de la fiscalia. La base de l'acusació és un suposat mail que van intervenir a Puigdemont, que ni és clar que rebés Trapero, ni deixa constància clara que
realment es fes cap reunió i que en aquesta reunió hi hagués el major dels Mossos.



Link video : https://www.elnacional.cat/ca/politica/tubau-desmunta-reunio-secreta-puigdemont-trapero_466350_102.html?jwsource=cl








Daniel Baena ha fet una declaració inspirada, més pròpia d'un pèrit que d'un testimoni. Poques preguntes i respostes molt llargues fora de context, fins al punt d'explicar la suposada reunió secreta entre Puigdemont i Trapero que el somriure del mateix fiscal Pedro Rubira ha fet obrir tots els dubtes.



El Tinent coronel ha detallat que tenien els correus del president Carles Puigdemont intervinguts i per això en van tenir coneixement. Segons Baena, en aquesta reunió Puigdemont agraeix al major la feina feta pels Mossos en el referèndum de l'1-O.












La fiscalia ha demanat incloure com a prova el correu de Puigdemont, les defenses novament s'hi han negat i finalment el Tribunal ho ha desestimat. I Olga Tubau ha arribat a desmuntar minuts després la suposada reunió secreta conspiratòria que intentava fer passar Baena per inculpar Trapero.



Link video ;https://www.elnacional.cat/ca/politica/tubau-desmunta-reunio-secreta-puigdemont-trapero_466350_102.html?jwsource=cl




 

El 20-S

 

Tubau ha anat desmuntant de mica en mica el testimoni de Baena. Com ara el fet que no es fes el perímetre de seguretat davant la conselleria d'Economia, tot i que la Guàrdia Civil el demanés.



Trapero no se n'ha pogut estar de remarcar-li a la seva advocada que la policia va demanar perímetres a tot arreu, on feien falta i on no, on hi havia grans concentracions de gent i on no, i ha desmuntat també aquest argument com a fonamental en el presumpte delicte de sedició del 20-S.



Durant el relat del 20-S, Olga Tubau també ha arrancat a Daniel Baena una declaració que pot ser clar per salvar la intendent Teresa Laplana: "La conducta individual dels Mossos d'Esquadra no constituia un delicte de sedició".




Link video : https://www.elnacional.cat/ca/politica/tubau-desmunta-reunio-secreta-puigdemont-trapero_466350_102.html?jwsource=cl








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/tubau-desmunta-reunio-secreta-puigdemont-trapero_466350_102.html