divendres, 7 de febrer del 2020

Topada entre Torra i Bosch: discrepen sobre convocar la Comissió Bilateral



PARLAMENT






Carlota Camps
Barcelona. Divendres, 7 de febrer de 2020

















Nova topada dins el Govern. El president Quim Torra i el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, han discreptat aquest divendres al migdia sobre la necessitat d'activar la comissió bilateral Estat-Generalitat. Minuts després que Bosch hagi descartat en públic convocar de moment aquest organisme i hagi apuntat que la "prioritat" de l'executiu és que s'activi la mesa de diàleg sobre el conflicte, des del departament de presidència han explicat que Torra ha demanat al conseller que activi aquest organisme. Bosch té la potestat de covocar la Comissió com a president de la part catalana.



Fonts d'Exteriors mantenen que "primer cal que s'activi la mesa de diàleg" i que aquesta és "la màxima prioritat". Des de presidència, consideren que el conseller s'ha "equivocat" i expliquen que Comissió bilateral i mesa no tenen "res a veure".



Torra considera que cal convocar "la comissió bilateral Generalitat-Estat el més aviat possible per tractar els incompliments, greuges i dèficits històrics de l’Estat cap a Catalunya".



Seguirà ampliació









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/bosch-comissio-bilateral-estat_467976_102.html