divendres, 3 de gener del 2020

Ultima hora : La Junta Electoral contradiu la justícia europea i nega que Junqueras pugui ser eurodiputat



SENTÈNCIA DE L'1-O






El tribunal electoral argumenta que una persona condemnada per sentència ferma a una pena de presó no pot ser escollida com a càrrec públic







per Bernat Surroca , 3 de gener de 2020 a les 19:50






El TJUE va dir que Junqueras hauria d'haver sortit de la presó per fer d'eurodiputat | Adrià Costa



 





Oriol Junqueras no pot ser eurodiputat. Aquesta és la decisió de la Junta Electoral Central, que contradiu la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i nega la condició d'europarlamentari al líder d'ERC.



La JEC aplica, com en el cas de la inhabilitació de Quim Torra, l'article 6.2 de la llei del règim electoral (LOREG) que diu que no poden ser elegibles aquelles persones condemnades per sentència ferma a una pena de presó. Junqueras està condemnat a tretze anys de presó per un delicte de sedició i malversació.






D'aquesta manera, la JEC s'anticipa al Suprem, que ha de decidir en els pròxims dies com aplica la sentència del TJUE un cop totes les parts -Fiscalia, Advocacia de l'Estat i defensa- s'han posicionat al respecte.





Hi haurà ampliació.




ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.naciodigital.cat/noticia/193750/junta/electoral/contradiu/justicia/europea/nega/junqueras/pugui/ser/eurodiputat#.Xg-OHDJHPlU.twitter