dimecres, 29 de gener del 2020

Puigdemont i Comín renuncien a integrar-se al grup dels Verds-ALE



PAÍS - PRINCIPAT






'L'últim que voldríem és entrar en un grup després d'un procés que hagi pogut causar serioses discrepàncies entre alguns dels seus membres', diuen en una carta enviada al grup 














Per: Redacció

29.01.2020  08:16




Finalment Carles Puigdemont i Toni Comín no s’integraran en el grup dels Verds-ALE al Parlament Europeu. Els dos eurodiputats han fet arribar una carta al grup en què exposen que retiren la sol·licitud d’ingrés ‘amb l’objectiu d’evitar la divisió interna del grup’, segons que han anunciat en un comunicat de premsa.



‘L’últim que voldríem és entrar en un grup després d’un procés que hagi pogut causar serioses discrepàncies entre alguns dels seus membres i que la nostra acceptació sigui un element de discòrdia en un espai polític al qual ens sentim molt propers i al qual ens sentim vinculats’, diuen els dos eurodiputats.



Avui el grup dels Verds-ALE havia de discutir si admetien els dos eurodiputats, i també
Clara Ponsatí després del Brexit. El comitè de conciliació creat per acostar posicions entre els ecologistes i l’Aliança Lliure Europea va traslladar aquesta qüestió al primer punt en l’ordre del dia de la reunió amb tot el grup. Les mateixes fonts asseguraven que no hi havia consens a favor de deixar-los-hi entrar.



Amb 74 eurodiputats, els Verds-ALE són la quarta força política a la cambra, però amb la sortida dels britànics aquesta setmana perdran una desena de membres.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/puigdemon-i-comin-renuncien-a-integrar-se-al-grup-dels-verds-ale/?f=rel