dijous, 16 de gener del 2020

L'organitzadora del Mobile enfonsa Ayuso: "El MWC es queda a Barcelona"



MOBILE WORLD CONGRESS






Carlota Serra
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dijous, 16 de gener de 2020


















Matí polèmic per al Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà del 24 al 27 de febrer a Barcelona. La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha amenaçat avui de prendre el Mobile de Barcelona i dur-lo a Madrid, quelcom que ha estat ràpidament negat per part de l'organitzadora del Mobile, la GSMA, que ha assegurat, com ja ha dit altres vegades, que la fira de tecnologia es queda a Barcelona almenys fins al 2023, quan s'acaba el contracte que la fira tecnològica té amb la ciutat.



En declaracions a Crónica Global, la GSMA ha assegurat que té "un acord amb els socis de la ciutat que fan de Barcelona la capital mundial del mòbil i la ciutat amfitriona del Mobile World Congress fins al 2023", estroncant les intencions d'Ayuso d'"anar pel Mobile" i intentar-lo portar a Madrid. "Farem tot el que estigui al nostre abast perquè
el Mobile World Congress també vingui a Madrid. Aquí tindran tota la llibertat per moure's, per relacionar-se i per emprendre", ha assenyalat la presidenta madrilenya, reptant l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.



Les declaracions d'Ayuso han encetat una batalla de retrets també amb l'alcaldessa Colau, qui ha etzibat: "Ayuso sembla un tertulià de bar amb un gran desconeixement del Mobile". En aquest sentit, ha asseverat: "La senyora Ayuso no entén que el Mobile no s'improvisa, però, sobretot, el que menys vol són polèmiques entre administracions públiques". Colau considera que les declaracions d'Ayuso "són per posar zitzània al Mobile, i això no agrada a ningú", ha explicat en declaracions a Rac1.



A la polèmica també s'hi ha afegit el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que ha assegurat que "el Mobile s'ha fet gran a Catalunya i aquí romandrà fins a la finalització del contracte, el 2023". Així ho ha dit a través d'un tuit, en què assevera: "Ja va fer el ridícul Cifuentes l'any passat i ara Ayuso. Cada any diuen que ens volen prendre el Mobile, i cada any fem una edició millor".



De fet, el Mobile World Congress actualment té contracte amb Barcelona fins a l'any 2023 i les intencions del govern dels comuns són poder perllongar aquesta relació, fins i tot "treballar amb la hipòtesi" que s'hi pugui quedar per sempre.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/economia/organitzadora-mobile-gsma-enfonsa-ayuso-mwc-barcelona_460827_102.html