divendres, 17 de gener del 2020

La presó de Lledoners aprova un nou permís de 72 hores per a Jordi Sànchez




Aquesta petició és independent de l'autorització per sortir de la presó 48 hores ja aprovada







Jordi Sànchez aixecant el dit polze després de recollir les credencials de diputat al Congrés | ACN







per Redacció

 






La junta de tractament del Centre Penitenciari de Lledoners ha acordat aquest divendres una proposta de 72 hores de permís per a Jordi Sànchez. La presó envia ara la seva proposta al jutjat de vigilància penitenciària, que és qui té la facultat d'aprovar-la o no. Aquesta nova proposta de permís és independent de la de 48 hores que ja ha estat aprovada pel Servei de Classificació de la Generalitat.



Aquest mateix divendres, Sànchez ha explicat que no sortirà de la presó per gaudir d'aquest permís de dos dies abans del 25 de gener. El primer pes independentista a gaudir d'un permís penitenciari ha estat Jordi Cuixart, que va sortir de Lledoners aquest dijous durant 48 hores.



La proposta de permisos correspon a les juntes de tractament, que valoren cada supòsit en funció
de la seva evolució. Les juntes estudien els casos després que els interessats hagin formulat una petició a través d'una instància.



Com que, en aquest cas, la proposta de permís supera els dos dies, la ratificació l'ha de fer el jutjat de vigilància penitenciària. Per un permís d'un o dos dies, la decisió final la pren el Servei de Classificació de la Generalitat.





Per accedir als permisos corresponents al segon grau, els interns han d'haver complert un quart de la pena, tenir bona conducta i previsió de retorn al centre. Un intern qualificat en segon grau pot proposar fins a 36 dies de permís l'any, amb un màxim de 7 dies consecutius.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elmon.cat/politica/preso-lledoners-aprova-nou-permis-72-hores-jordi-sanchez_2108363102.html