dijous, 10 d’octubre del 2019

Una quarantena d’eurodiputats demanen empara a l’eurocambra per protegir la immunitat de Puigdemont, Junqueras i Comín



MÓN - EUROPA






El recurs enviat a Sassoli pretén forçar al Comitè d'Afers Jurídics a estudiar la situació dels tres eurodiputats electes independentistes sense escó 














Per: Redacció

10.10.2019  20:19




Una quarantena d’eurodiputats han presentat al president del Parlament Europeu, David Sassoli, un recurs d’empara per reclamar que la cambra protegeixi la immunitat de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín. Amb aquesta petició pretenen forçar al Comitè d’Afers Jurídics a estudiar la situació dels tres eurodiputats electes independentistes sense escó. En concret, volen que l’Eurocambra confirmi els seus privilegis i immunitats i exigeixi que només ‘mitjançant una sol·licitud de les autoritats espanyoles’ es puguin suspendre.



Els eurodiputats de cinc grups polítics diferents de l’Eurocambra han enviat el recurs pocs dies abans de la vista al Tribunal de Justícia de la UE sobre la immunitat de Junqueras, dilluns vinent, i que el Tribunal Suprem espanyol dicti sentència contra el procés.



Acollint-se a un mecanisme que preveu el reglament intern de l’eurocambra sobre la imunitat (article 9), els signants recorden en l’escrit que només el comitè d’Afers Jurídics pot decidir si la seva petició és admissible o no.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/una-quarantena-deurodiputats-demanen-empara-a-leurocambra-per-protegir-la-immunitat-de-puigdemont-junqueras-i-comin/