dilluns, 23 de setembre del 2019

Ràtzia de la Guàrdia Civil contra l’independentisme en vigílies de la sentència



PAÍS - PRINCIPAT






L’Audiència espanyola ordena una campanya de detencions per atemorir 















Per: Redacció

23.09.2019  08:18




La Guàrdia Civil ha començat aquest matí una operació ordenada per l’Audiència espanyola contra grups d’independentistes, quan manquen poques setmanes perquè previsiblement el Tribuna Suprem espanyol faci pública la sentència contra els membres del govern, la presidenta del Parlament de Catalunya i els dirigents socials independentistes. De moment hi ha nou detinguts, que segons el ministeri de l’Interior espanyol, ‘estarien preparant accions violentes’. Ara mateix es fan escorcolls.



Com és habitual la notícia s’ha filtrat a determinats mitjans per a crear l’estat d’opinió favorable a la mateixa. Les detencions es fan practicant a Sabadell i Mollet del Vallès. Però segons que ha pogut saber VilaWeb també hi ha guàrdia civil com a mínim a Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental). El col·lectiu Alerta Solidària, que segueix de prop les detencions, també les ha confirmades.








 





El ministre espanyol d’interior ha afirmat a RNE que l’operació està sent coordinada amb els Mossos d’Esquadra. Estem intentant confirmar aquest punt.



‘Substàncies susceptibles’

 

El ministeri de l’Interior i la Guàrdia Civil han emès un comunicat de premsa en què diuen que hi ha hagut les detencions d’aquestes ‘nou persones relacionades amb moviments independentistes catalans, i que és el jutjat d’instrucció número 6 de l’Audiència espanyola qui ha ordenat la ràtzia, executada per la fiscalia i la Guàrdia Civil.



Diu la nota que en els escorcolls, ‘s’ha decomissat abundant documentació i material informàtic per a ser estudiat i analitzat. A més, s’ha localitzat abundant material i substàncies, considerades precursors per a la confecció d’explosius, susceptibles (a l’espera de confirmació pels especialistes) de ser utilitzades en la fabricació d’artefactes’.



El llenguatge de la nota oficial és especialment rebuscat ja que pràcticament qualsevol substància pot ser ‘precursora’ de qualsevol cosa que es vulgui dir que es pot fer amb ella. L’operació policial així no necessita trobar res concret per a justificar-se, motiu pel qual l’expressió ha estat qúestionada des de fa temps.



Legalment es consideren ‘substàncies precursores’ el peròxid d’hidrògen, el nitrometà i l’àcid nítric. Aquestes són substàncies que es fan servir habitualment, entre altres, per a fabricar explosius, però que també tenen aplicacions inòcues. Per exemple, el peròxid d’hidrògen es pot fer servir per a netejar una piscina o és un component essencial del tint de cabell mentre que el nitrometà serveix per a fabricar productes farmacèutics i fins i tot es fa servir en els motors de cotxes en miniatura i l’àcid nítric es fa servir en la metal·lúrgia o és l’àcid tradicionalment emprat en la calcografia, gravat en planxa de metall.






















ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/audiencia-nacional-operacio-contra-independentistes/