dijous, 26 de setembre del 2019

Marlaska renya els caps de l'operació policial contra els CDR



OPERACIÓ POLICIAL






El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Dijous, 26 de setembre de 2019














Al govern espanyol hi ha malestar per culpa de l'operació policial d'aquest dilluns en que la Guàrdia Civil va detenir nou independentistes, segons assegura El Mundo. El rotatiu explica que el propi ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va convocar els alts comandaments de la Guàrdia Civil per renyar-los; Marlaska considerava que no se l'havia avisat amb temps suficient de la importància de l'operació que s'havia de dur a terme.



El citat mitjà indica que aquest malestar de Marlaska venia de Moncloa. Aquest dilluns el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, era a Nova York i quan la premsa li va preguntar pel material que s'havia requisat durant l'operació no ho va saber valorar.



Després de l'operació, Moncloa va demanar explicacions al Ministeri dirigit per Marlaska. Segons fonts del departament, el ministre Marlaska havia estat informat el
20 de setembre de que l'operació es duria a terme, sota la batuta de l'Audiència Nacional, una operació que s'havia qualificat de "molt important".



Moncloa considera que no tenia informació suficient i ara li retreu al ministeri de l'Interior no haver tingut coneixement de "la possibilitat de localitzar explosius". Per la seva banda, Marlaska ha traslladat les queixes de Moncloa als operatius de la Guàrdia Civil.



Aquest dijous els membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts des de dilluns passaran a disposició del jutge de l'Audiència Nacional (AN). Dilluns la fiscalia va assegurar que se'ls imputaven els delictes de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius, però les defenses han assegurat que només se'ls investiga per terrorisme.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/marlaska-renya-caps-operacio-policial-cdr_423869_102.html