dimecres, 25 de setembre del 2019

L'alcalde de Folgueroles, encès amb la Guàrdia Civil: "Van amenaçar un nen de 10 anys"



OPERACIÓ POLICIAL






El Nacional
Barcelona. Dimarts, 24 de setembre de 2019















L'alcalde de Folgueroles (Osona), Xavier Roviró, s'ha mostrat indignat al programa Tot es mou de TV3 per la forma com la Guàrdia Civil va actuar ahir a Sant Pere de Torelló per detenir un dels membres del CDR, que treballa en una masia i és molt conegut a la comarca. Especialment l'ha indignat que els efectius de la Guàrdia Civil van amenaçar també un nen de 10 anys, fill del detingut, i el van obligar a estirar-se a terra en calçotets al costat del seu pare, mentre l'amenaçaven amb arma llarga.



Roviró ha explicat que va acudir a la masia després de la detenció, amb la mare del nen, i que aquest els va explicar que la Guàrdia Civil havia entrat a la casa a les 7 del matí esbotzant els panys i cridant "Todos al suelo". "Quan em va explicar això el nano vaig tenir ràbia, i quan em diuen que aquí es compleixen els drets humans m'escalfo, perquè
aquí no els han complert i no hi ha hagut presumpció d'innocència", ha insistit Roviró.









Minut 47:45



L'alcalde ha recordat que el detingut és veí de sempre de Folgueroles i que està considerat una bona persona. "Se'l coneix molt aquí i se'l considera un home de pau", ha insistit.



Roviró ha conclòs la conversa visiblement enfadat amb l'actuació policial. "Tenim la sensació que estem en una dictadura, de cap a peus", ha apuntat.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/alcalde-folgueroles-amenacar-nen-10-anys_423374_102.html