dimarts, 24 de setembre del 2019

Messi brilla a Milà i guanya el The Best



THE BEST



Albert Malla
Foto: EFE
Barcelona. Dilluns, 23 de setembre de 2019








Leo Messi és el millor jugador del món. I així ho ha reconegut la FIFA, que ha atorgat al crac argentí el premi The Best al millor jugador de l'any. El blaugrana s’ha imposat a Virgil Van Dijk i a Cristiano Ronaldo, que no s’ha presentat a la gala. Messi guanya aquest guardó per primera vegada i amplia el seu palmarès de títols individuals.
5 Pilotes d’Or, 5 Botes d’Or i ara un The Best. Messi somriu i se suma a la llista de premiats de la FIFA com són Cristiano Ronaldo (per partida doble el 2016 i 2017) i Luka Modric (2018). "Vull agraïr a tots els que han decidit que aquest reconeixement fos per a mi. Per a mi els premis individuals són secundaris, primer estan els títols col·lectius. Avui és un dia especial, tinc allà asseguts a la meva dona i els meus fills, que és la primera vegada que són aquí", ha assegurat Messi en el seu discurs.



  


"Veure'ls aquí gaudir no té preu. Són dos enamorats del futbol i estan veient a tots els jugadors al seu voltant, amb timidesa. És un dia extraordinari, poder compartir-ho amb ells i amb Ciro, que li ha tocat quedar-se a casa. Amb tres era complicat venir", ha afegit l'argentí.
El premi The Best a la millor jugadora de l'any ha estat per a Megan Rapinoe que s'ha imposat a Alex Morgan i Lucy Bronze. "Ha estat un any increïble pel futbol femení. Alguns s'han adonat compte ara, no passa res. Més val tard que res", ha sentenciat.



  


Klopp s’imposa a Guardiola i Pochettino
El millor entrenador masculí ha estat per a Jürgen Klopp. L’alemany va portar el Liverpool a ser el campió de la Champions per sisena vegada en la seva història i ha quedat per sobre de Pep Guardiola, que va guanyar el triplet domèstic amb el Manchester City, i de Mauricio Pochettino, subcampió de la Champions amb el Tottenham. “Ningú esperava que estigués aquí fa uns anys, gràcies a tots”, ha afirmat Klopp.



  


El millor onze de l’any FIFPro ha estat conformat per: Alisson Becker; De Ligt, Sergio Ramos, Van Dijk, Marcelo; Modric, De Jong; Mbappé, Messi, Hazard i Cristiano. El Reial Madrid guanya com equip més representat amb un total de quatre futbolistes i després està el Barça, el Liverpool, l’Ajax i la Juventus, amb dos jugadors cada club. S’ha de tenir en compte que De Ligt (Juventus) i De Jong (Barça) eren de l’Ajax i Hazard (Madrid), del Chelsea.
El premi The Best al millor porter ha estat per Alisson Becker, campió de la Champions amb el Liverpool i de la Copa Amèrica amb Brasil. El brasiler s’ha imposat al blaugrana Marc-André Ter Stegen i al citizen Ederson Moraes.



  


El premi Puskas ha estat pel jove Dániel Zsóri que va marcar una xilena espectacular el dia del seu debut. Tenia com a competidors l’obra d’art de Messi contra el Betis i la increïble falta que va marcar Juan Guillermo Quintero.
La millor entrenadora ha estat per Jill Ellis, seleccionadora dels Estats Units que va guanyar el Mundial de França. Ellis ha guanyat Phil Neville, seleccionador d’Anglaterra i Sarina Wiegman, seleccionadora d’Holanda. El premi The Best a millor portera ha estat per Sari van Veenendaal (Arsenal / Atlètic de Madrid), que s’ha imposat a Christiana Endler (PSG) i Hedvig Lindahl (Chelsea, Wolfsburgo).



  


I per primera vegada s’ha entregat el FIFPro femení format per: Van Veenendaal, Renard, Bronze, O’Hara, Fischer, Henry, Lavelle, Ertz, Marta, Rapinoe i Morgan.
Bielsa i Grecco treuen la millor cara del futbol
El premi Fair Play ha estat per a Marcelo Bielsa, entrenador del Leeds United. Bielsa va ordenar que el seu equip es deixés marcar, ja que abans havien marcat un gol però amb un jugador del rival estès a terra.
La millor afició ha estat per a Silvia Grecco que sempre narra els gols al seu fill cec. S’ha emportat l’ovació de la nit amb un emotiu discurs sobre la inclusió en la societat de persones amb discapacitats.


Premis The Best 2019
Premi Guanyador Club
The Best masculí Leo Messi Barça
The Best femení Megan Rapinoe Reign / Estats Units
Millor entrenador masculí Jürgen Klopp Liverpool
Millor entrenador femení Jill Ellis Selecció dels Estats Units
Millor porter Alisson Becker Liverpool
Millor portera Sari van Veenendaal Arsenal / Atlètic de Madrid
Puskás al millor gol Dániel Zsóri Fehérvár
Millor afició Silvia Grecco
Fair Play Marcelo Bielsa Leeds United







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/esports/leo-messi-the-best-fifa-barca_423104_102.html