divendres, 13 de setembre del 2019

El TSJC accepta a tràmit la recusació de Barrientos i Armas del judici a Torra i els n’aparta temporalment



PAÍS - PRINCIPAT






Suspèn la tramitació del procediment fins que es resolgui l'incident 














Per: Redacció

13.09.2019  11:17




El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la petició de recusació presentada pel president de la Generalitat, Quim Torra, contra el president d’aquest tribunal, Jesús María Barrientos, i la magistrada Mercedes Armas, dos dels tres magistrats que havien de jutjar-lo per presumpta desobediència.



Segons una provisió del TSJC, la sala civil i penal accepta l’incident de recusació i ordena que, fins que no s’hagi resolt, Barrientos i Armas s’apartin de la causa. Així mateix, el tribunal suspèn la tramitació de la causa fins que no s’hagi resolt aquest incident de recusació, diu l’escrit.



Segons que han explicat a VilaWeb fonts de la defensa, a partir d’ara la fiscalia i Vox tenen tres dies per a decidir si s’adhereixen a la recusació o no. L’endemà els dos recusats podrn presentar un informe de defensa i el magistrat instructor ho traslladarà a les altres parts.



Un cop s’hagin pronunciat totes les parts, el jutge instructor tindrà dues opcions:
inadmetre el tràmit o bé admetre’l. En aquest segons escenari l’expedient s’envia a tres magistrats del TSJC perquè resolguin si hi ha o no motiu de recusació. També pot ocórrer una altra cosa, i és que els dos magistrats, Barrientos i Armas, acceptin abstenir-se.



Si s’admetés la recusació, haurien de designar un altre magistrat, però segurament serà en una altra data, perquè és difícil de trobar un altre jutge amb una agenda lliure pocs dies abans de la vista.



Torra els va recusar per falta d’imparcialitat

 

Torra va sol·licitar dilluns de recusar al president del TSJC per la seva ‘absoluta falta d’imparcialitat’ en el judici contra ell per presumpta desobediència en negar-se a retirar símbols en solidaritat amb presos polítics i exiliats d’edificis públics. En l’escrit, Torra va considerar que Barrientos ‘s’ha pronunciat pública i publicadament sobre aspectes que són essencials dins del que serà el debat fàctic i jurídic del present procediment’, i cita algunes de les seves manifestacions públiques.



Entre elles, haver mostrat ‘preocupació’ per la situació de la política catalana i del procés sobiranista, i, segons assegura l’escrit, que s’hagi mostrat contrari als llaços grocs i que hagi defensat i avalat l’ordre de retirar-los d’edificis públics. Per a Torra, les declaracions de Barrientos demostren que té ‘una postura política diametralment oposada’ a ell, i l’expressa com a opinió sobre fets nuclears d’aquest procediment judicial, segons l’escrit consultat per Europa Press.



‘Ha rebutjat amb especial contundència totes les tesis sobre l’exhibició de símbols que tenen a veure amb la solidaritat i suport als presos polítics així com de banderes estelades, que serà precisament l’objecte del judici oral’, abunda el text. Així, assenyala que Barrientos s’ha pronunciat sobre els polítics presos, la suposada neutralitat dels espais públics, sobre llaços grocs, sobre la resolució de la Junta electoral espanyola i ‘la ideologia i posicionament polític de Torra, per la qual cosa és difícil imaginar una falta d’imparcialitat major’.



El TSJC respon a Torra que està citat a les 9.30 hores

 

El lletrat de l’administració de justícia de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha respost a la defensa Torra, que la citació del 25 i 26 de setembre és a les 9.30 hores a la primera planta del Palau de Justícia.



La defensa del president havia presentat un escrit reclamant l’horari i el lloc del judici per desobediència contra Torra, perquè no hi constaven en la resolució que fixava la data de la vista.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/tsjc-tramit-recusacio-barrientos-armas-torra/