divendres, 13 de setembre del 2019

Arenys de Munt commemora el desè aniversari de la consulta amb un acte unitari



PAÍS - PRINCIPAT






Quim Torra, Marta Rovira, Toni Comín, Anna Gabriel, Ester Capella, Gonzalo Boye, Jaume Alonso-Cuevillas i Carles Puigdmeont intervindran durant l'acte 














Per: Redacció

13.09.2019  01:50




Arenys de Munt commemora avui el desè aniversari de la consulta popular per la independència, la primera que va organitzar la societat civil i que va ser l’embrió de l’onada de consultes que van fer-se posteriorment a centenars de municipis catalans. Els partits polítics i les entitats civils del poble han organitzat un acte conjunt i unitari que començarà a les sis de la tarda a la plaça de l’Església.



La consulta d’Arenys de Munt, com la determinació
d’un poble va despertar un país




Després d’un espectacle de ball i dansa, el president de la Generalitat, Quim Torra, farà un parlament i, tot seguit, es farà un reconeixement polític a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i als represaliats per la participació en el Primer d’Octubre. Hi ha previstes les intervencions dels exiliats Marta Rovira, Toni Comín i Anna Gabriel, i a més de Paluzie, hi assistiran
Betona Comín –germana del conseller–, Laura Masvidal –parella de Joaquim Forn– i l’activista Roger Español. A continuació, la consellera de Justícia, Ester Capella, oferirà un discurs.



[VÍDEO] ‘Arenys de Munt, la pel·lícula dels fets’, deu anys després



A les 20.30 hi haurà un sopar popular i després es llegirà un manifest unitari amb motiu del desè aniversari de la consulta. A les 21.00 arribarà el plat fort de la jornada, un col·loqui dels advocats Gonzalo Boye i Jaume Alonso-Cuevillas. La cloenda la faran el batlle d’Arenys de Munt, Josep Sànchez, i el president Carles Puigdemont.














ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/arenys-munt-acte-consulta-independencia-deu-anys/