dimecres, 19 de juny del 2019

Identifiquen el policia espanyol que va disparar contra Roger Español



PAÍS - PRINCIPAT






El Centre Irídia n'ha notificat la identificació al jutjat que investiga la violència policíaca de l'1-O a Barcelona














Per: Redacció

19.06.2019  10:44




El Centre Irídia, encarregat de la defensa de Roger Español, ha comunicat avui que havia identificat l’escopeter de la policia espanyola que va ferir-lo. L’entitat també ha explicat que ho havia notificat al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues de l’1-O a la ciutat. ‘Han intentat que no sabéssim mai qui era, però després de molta feina col·lectiva ho hem aconseguit’, diuen.













La identificació ha estat possible gràcies a una prova pericial encarregada per Irídia. Un expert en criminologia, independent, ha estat més d’un any analitzant les imatges del
moment de l’agressió a Español. El jutge va citar a declarar els nou escopeters que havien participat en la ràtzia a l’escola Ramon Llull, però tots van dir que no havien estat autors del tret.



Roger Español, un any després de l’1-O I Reportatge de Josep Rexach



Ara, vint mesos després, se sap el nom i el número identificatiu de l’agent (UC-563). En conferència de premsa, Anaïs Franquesa ha lamentat les dificultats i els entrebancs que la policia espanyola ha posat a la identificació. A més, ha exigit que els agents antiavalots vagin identificats al pit i no solament a l’esquena, tal com passa ara, cosa que permet que molts actes de brutalitat policíaca quedin impunes.



En l’escrit presentat al jutjat, Irídia diu que l’agent va fer servir l’escopeta tot i que la situació no era la indicada per a disparar una bala de goma. En aquest sentit, acusen el comandament del grup d’antiavalots d’haver permès o no haver impedit una conducta delictiva. A més, diu que el subinspector TIP 84652, superior jeràrquic de l’escopeter, era al costat de l’agent en tot moment i controlava l’actuació. Per això, demanen al jutge que el citi a declarar com a investigat.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/identifiquen-policia-disparar-roger-espanol/