dijous, 16 de maig del 2019

Reatmès a Barcelona : El CGPJ destina el jutge Santi Vidal al jutjat social 27 de Barcelona



PAÍS - PRINCIPAT






El magistrat retorna a la carrera judicial · El 2015, en va ser apartat per haver redactat una constitució catalana














Per: Redacció

16.05.2019  15:03




La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aprovat de destinar el magistrat Santiago Vidal al jutjat social número 27 de Barcelona, després de quatre anys apartat de la carrera judicial per haver escrit un esborrany d’una constitució catalana durant el seu temps lliure juntament amb un grup de companys.



Santi Vidal: ‘La meva sanció era una depuració ideològica i un avís a navegants’



El febrer del 2015, Vidal va ser suspès tres anys de sou i feina, però a la primavera del 2018, el CGPJ li va impedir de retornar a la carrera perquè considerava que no era lleial a la constitució espanyola, una decisió que el Tribunal Constitucional espanyol va revocar a final de l’any passat. Concretament, fa un any, el CGPJ va argumentar que durant els tres anys que havia estat apartat de la carrera judicial Vidal havia demostrat ‘manca de lleialtat a les institucions de l’estat i la constitució espanyola’ i que
la seva actuació implicava ‘una pertorbació evident de la reputació i imatge amb què el poder judicial ha d’aparèixer per al compliment de les seves altes funcions en un estat democràtica social i de dret’.



El reingrés ordenat pel Suprem i el CGPJ tenia efectes des del 9 de març de 2018 (quan va fer tres anys de la suspensió fixada inicialment pel CGPJ) i, segons la sentència del Suprem, l’òrgan haurà de compensar econòmicament el jutge per aquest any que l’ha mantingut apartat de la judicatura. Per tant, haurà de calcular els ingressos que hauria rebut des del 9 de març de 2018 fins al 21 de març del 2019, tot excloent-ne les activitats que hagi desenvolupat en aquest temps i que siguin incompatibles amb l’exercici de jutge.



Santi Vidal tenia l’obligació de participar en tots els concursos que s’anunciessin per a places de la seva categoria i havia de sol·licitar totes les vacants fins a obtenir una destinació. Els anys de suspensió han fet que perdés la seva plaça a l’Audiència de Barcelona. D’ací a uns pocs dies, Vidal podrà prendre possessió de la nova plaça al jutjat social número 27 de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-cgpj-destina-el-jutge-santi-vidal-al-jutjat-social-27-de-barcelona/