dimecres, 29 de maig del 2019

L’ONU reclama la llibertat immediata de Junqueras, Sànchez i Cuixart



PAÍS - PRINCIPAT






A més, el document insta el govern espanyol a fer una investigació 'exhaustiva i independent' del cas a Catalunya 















Per: Redacció

29.05.2019  14:16




El grup de Treball de l’ONU contra les Detencions Arbitràries ha fet públic un veredicte on demana la llibertat immediata d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A més, el document insta el govern espanyol a indemnitzar-los fer una investigació ‘exhaustiva i independent’ del cas.



Entre les conclusions, argumenten que l’empresonament de Junqueras, Sànchez i Cuixart és arbitrària i que Espanya ha d’adoptar ‘les mesures necessàries per a reparar la situació sense dilació’. També precisa que se’ls ha de concedir el dret efectiu a obtenir una indemnització i altres tipus de reparació d’acord amb el dret internacional.















ENLLAÇ DOCUMENT : 

https://issuu.com/cebamix/docs/nnu_presp_ddhh_2019_05_25_la_detenc



El veredicte que emet l’ONU no és vinculant, però sí que tindrà molta importància per a bastir la
futura demanda al Tribunal d’Estrasburg, si Espanya la desobeeix.


Experts de l'ONU acusen Rajoy i els jutges d'aliar-se per "decapitar l'independentisme"





El grup de Treball de l’ONU contra les Detencions Arbitràries depèn de l’Alt Comissionat pels Drets Humans, que forma part del Secretariat de l’organització i ha estat encarregat per l’Assemblea General de vetllar pels drets humans al món.



Al llarg de la seva història aquest grup ha publicat 245 resolucions d’aquest tipus i només dues d’elles feien referència a estats de la Unió Europea, un cas a França i un altre a Polònia. En tots dos casos els presos van ser alliberats.



L’advocat Ben Emmerson, que ha coordinat la demanda dels presoners polítics a les Nacions Unides, explicarà a les 17.30 en una conferència de premsa a Londres el contingut de la decisió.




ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/onu-reclamallibertat-immediata-junqueras-sanchez-cuixart/