dijous, 2 de maig del 2019

A Borrell se li gira feina (a més de Catalunya)



LES PORTADES






Pepa Masó
Barcelona. Dijous, 2 de maig de 2019
















El ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, se li gira feina aquests dies. Si part de la seva activitat diplomàtica la destina a contrarestar l’acció de l’independentisme, ara la crisi veneçolana entra de forma inesperada a la seva agenda. Esta crisi ocupa i preocupa molt als diaris de Madrid (i algun d’aquí), i els permet deixar per un altre dia la ressaca del 28-M i obviar la celebració de l’1 de maig.



L’ABC segueix fent de Juan Guaidó un heroi dedicant-li un cop més la seva portada pòster. Tant si val si ha fracassat l’Operació Libertat, pactada amb els EUA, en el seu intent de derrocar Nicolás Maduro utilitzant precisament l’exèrcit.  El Mundo opta per posar l’accent el paper “clau”que juga España, amb majúscules, per resoldre la crisi veneçolana, i més enllà va La Razón, quan assegura que España ja negocia amb el chavisme la transició.



I l’1 de maig? I els milers de treballadors que van sortir ahir al carrer reivindicant la derogació de la reforma laboral, millores laborals? Doncs gairebé ni rastre a la premsa de la capital de l’Estat, que sembla haver aprofitat el seu llarg pont de maig per deixar per un
altre dia allò que hauria de preocupar: la investidura i la formació d’un nou govern.


Aquestes qüestions sembla que es quedaran en un segon pla d'aqui al 26-M donat que, vulguem o no, encara que ja han passat les generals seguim en campanya, i mentre hi ha qui no vol sentir a parlar de pactes per no veure compromesa la seva campanya, altres volen amagar descaradament la seva patacada electoral. Sánchez segueix amb la cançó que vol intentar governar en solitari, fent cas omís a les demandes d’Iglesias, a qui ofereix un pacte programàtic. Casado i Rivera, es troben de pont.























L’esport té un espai destacat a les portades avui. I altre cop som en dos mons paral·lels. A la premsa d’aquí, Messi és el protagonista indiscutible amb la gesta aconseguida al Camp Nou. A la premsa de Madrid, el madridista ara al Porto lker Casillas és el protagonista (feliçment recuperat d’un infart de miocardi) i de la victòria del Barça, hi ha qui ni en parla. Vaja que ja la Champions s’ha acabat per alguns.





















ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/portades-premsa-2-maig-borrell-venecuela_380323_102.html