dijous, 4 d’abril del 2019

Rajoy i Fernandez Díaz haurien ordenat investigar el finançament de Podem



MADRID






Dos policies incriminen l'expresident del govern espanyol i al seu ministre de l'Interior en unes gravacions filtrades per Moncloa.com







Redacció Actualitzat




Mariano Rajoy, expresident del govern espanyol



L'inspector de policia José Ángel Fuentes Gago hauria tingut el permís explícit de l'aleshores president del govern, Mariano Rajoy i el seu Ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per investigar de manera il·legal el finançament de Podem, el partit de Pablo Iglesias, segons els àudios publicats aquest dimecres pel diari digital Moncloa.com.



Que el govern de Mariano Rajoy va intentar demostrar que Podem havia rebut finançament del govern veneçolà ja se sabia. Havia transcendit una reunió a Nova York el 2016 entre 3 agents de la Policia Nacional i un exministre de Finances chavista. La conversa va ser gravada pels mateixos policies i Moncloa.com n'ha publicat els àudios.



A la trobada els policies van oferir al dissident una nova vida a Espanya a canvi d'informació que demostrés el presumpte pagament de diners al partit d'Iglesias. Segons aquest diari, quan Fuentes Gago i el cap de la Brigada de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) -José Manuel García Catalán- es van entrevistar amb l'exministre chavista Rafael Isea, li van dir que podien oferir una fugida a Espanya a més d'una "nova identitat i una nova vida" als familiars d'Isea que encara estaven a Veneçuela.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.ccma.cat/324/rajoy-i-fernandez-diaz-haurien-ordenat-investigar-el-financament-de-podem/noticia/2914188/