dimarts, 2 d’abril del 2019

Els observadors internacionals al Suprem es reuniran demà amb la fiscalia



PAÍS - PRINCIPAT






La iniciativa International Trial Watch havia demanat una reunió a la fiscalia general de l'estat 














Per: Josep Casulleras Nualart

02.04.2019  10:22




Una representació dels observadors internacionals que segueixen el judici contra el procés al Tribunal Suprem espanyol es reunirà demà amb la fiscalia general de l’estat a Madrid. Aquesta reunió arriba arran de la petició que la iniciativa que coordina la tasca dels observadors, International Trial Watch, va fer a la fiscalia per a poder conèixer de primera mà el posicionament de cadascuna de les parts que hi ha implicades en aquest judici. 



Els observadors que participaran en la reunió són el catedràtic de dret processal a la Universitat del País Basc Iñaki Esparza i l’advocada islandesa Katrín Oddsdottir, advocada en drets humans que va participar en la redacció de la nova constitució d’Islàndia. Tots dos són avui dins la sala de vistes del Tribunal Suprem, i és previst que
s’hi incorporin també Jean François Blanc, fundador i president de l’Institut de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Pau (Occitània) i Isabelle Casau, advocada en l’Ordre dels Advocats de Pau.



La reunió de demà arriba quan fa ben poc que s’ha conegut una nova decisió polèmica de la fiscalia en relació amb la persecució judicial de l’independentisme, quan ha demanat d’investigar deu votants de l’nstitut Pau Claris de Barcelona, acusant-los dels delictes de resistència i desobediència greu als agents de l’autoritat perquè consideren que tenien una ‘voluntat rebel’. La fiscalia és la principal part de l’acusació en el judici al Tribunal Suprem contra els presos polítics.



Els observadors internacionals alerten que el testimoni de Baena evidencia un procés polític








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/reunio-observadors-internacionals-fiscalia-judici-proces/