dimarts, 9 d’abril del 2019

Els independentistes sards s’organitzen en una assemblea de càrrecs locals



MÓN - L'AGUER-SARDENYA






La nova entitat vol ser un instrument transversal que complementi l’acció dels partits independentistes de l’illa 







Fotografia: Adrià Martín.







Per: Redacció

08.04.2019  21:50




L’assemblea de batlles i regidors independentistes de Sardenya, anomenada Corona de Logu, es va presentar dissabte a Càller, la capital de l’illa. Pretén ser un instrument transversal, un punt d’unió dels càrrecs electes, actualment dividits en diverses formacions.



L’acte de presentació començà amb un vídeo de Josep Maria Cervera, president de l’Associació de Municipis per la Independència catalana, un referent clar per a la nova entitat, a més de la lectura d’una carta de Roger Torrent, president del parlament.



L’organització de l’acte fou molt acurada, també en el pla dels símbols: les banderes que acompanyaven els ponents a la tribuna d’oradors eren la dels quatre moros (la bandera oficial sarda), la de l’arbre desarrelat (la bandera independentista) i la de
la Unió Europea.

El moment central va ser la signatura dels estatuts pels membres fundadors de la corona.



Després del president de la Corona de Logu, Davide Corriga Sanna (batlle de Bauladu), i el vice-president, Maurizio Onnis (batlle de Villanovaforru), foren signats pels altres quaranta-cinc membres, inclosos batlles i regidors.



Prèviament, s’havien presentat dos organismes integrants de la Corona: el Consell de Garanties, format per figures històriques de l’independentisme, i el Consell Jurídic, integrat per advocats i juristes que assessoraran legalment la Corona.



Entre les iniciatives previstes enguany, els responsables de l’assemblea van presentar un registre alternatiu de ciutadans honorífics que pugui servir de reconeixement a immigrants, la visibilització de l’independentisme institucional –especialment en dates significatives com ara la diada nacional sarda– i accions en favor de les llengües de Sardenya. Corriga va aprofitar l’avinentesa per presentar un projecte de col·laboració amb la UAB, que servirà perquè alguns ajuntaments puguin publicar documentació oficial en italià i en sard.



Abans de la cloenda, els representants dels partits independentistes sards van adreçar-se a l’auditori per recordar els pioners del moviment independentista sard, i també van tenir paraules emotives pel moviment independentista català, amb referències al judici als dirigents del procés i al compromís de l’independentisme amb la lluita no violenta. Entre els representants dels partits hi havia Stefania Lilliu, d’Autodeterminació; Andrea Riccio, de Sards Lliures; i Franciscu Sedda, del Partit dels Sards.



L’acte d’ahir significa la reestructuració del moviment independentista sard en l’àmbit institucional. En les darreres eleccions, del 24 de febrer, cap candidatura netament independentista no va aconseguir representació. Va guanyar el candidat del Partit Sard d’Acció, històricament independentista, però actualment autonomista, al capdavant d’una coalició amb la Lliga de Matteo Salvini.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/independentistes-sards-assemblea-corona-de-logu/