dimecres, 24 d’abril del 2019

El cas Rosell, l’últim dels set escàndols protagonitzats per la jutgessa Lamela



MÓN - ESPANYA






L'ex-magistrada de l'Audiència espanyola, obsessionada amb el terrorisme i ascendida a la sala segona del Suprem, col·lecciona casos de presons provisionals abusives 















Per: Redacció

24.04.2019  18:19




La jutgessa Carmen Lamela fou ascendida de l’Audiència espanyola a la sala segona del Tribunal Suprem espanyol el setembre passat. És la responsable que l’ex-president del Barça Sandro Rosell i el seu soci andorrà Joan Besolí hagin estat gairebé dos anys en una situació de presó provisional fins el judici en què han quedat absolts de tots els delictes pels quals se’ls investigada. Lamela, a més, va denegar la llibertat provisional en diverses ocasions i va endarrerir el trasllat a Catalunya fins el juliol passat, més d’un any després de l’ingrés a la presó.



A Lamela ningú no li demanarà ara cap responsabilitat per aquesta presó provisional escandalosa. L’estat espanyol, i concretament el Consell General del Poder Judicial, no avaluen les actuacions dels jutges. El cas de Rosell i Besolí probablement ha estat l’últim escàndol que quedava pendent de l’etapa de la magistrada a l’Audiència espanyola, durant la qual va protagonitzar-ne diversos.



L’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i dels consellers del govern en fou un, però Lamela també va processar per rebel·lió el major Trapero, la intendenta Laplana i l’ex-cúpula dels Mossos. Aquest judici encara ha de començar. Cal recordar que Lamela fou condecorada per l’ex-ministre de l’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, amb la
Creu de Plata del Mèrit de la Guàrdia Civil i la medalla al mèrit policíac. Tot just dues setmanes abans d’ordenar l’empresonament de Sànchez i Cuixart el 16 d’octubre del 2017.



Els cinc escàndols de la jutgessa Lamela abans d’ascendir al Suprem espanyol
Abans, el mes de juny, va exonerar l’empresari Florentino Pérez i cinc ex-ministres pel cas Castor. El març, Lamela havia començat una investigació per terrorisme per uns incidents a Pamplona. La instrucció fou per aquest delicte i el judici acabà amb una condemna de dos anys de presó per desordres públics contra dos joves.



Lamela va acusar també de terrorisme els nou joves d’Altsasu per haver-se barallat amb uns guàrdies civils en un bar i els mantingué un any i mig empresonats abans del judici, que acabà amb condemnes de fins a tretze anys de presó. La magistrada també va veure terrorisme en les activitats del grup anarquista i vegà Straight Edge Madrid. Dos activistes van passar més d’un any en presó provisional sota un règim sever i després van ser absolts.



Nahuel: ‘Primer l’enemic va ser l’esquerra abertzale, després els anarquistes i ara els catalans’



La jutgessa també va prendre declaració de tretze rapers de La Insurgencia acusats d’enaltiment del terrorisme, incitació a l’odi, delicte contra les institucions de l’estat, injúries a la corona i associació il·lícita. Lamela va instruir el cas, pel qual els rapers van ser condemnats a dos anys i un dia de presó.



Tant en els casos de Pamplona, d’Altsasu com Straight Edge, Lamela va instruir causes per terrorisme. Un delicte que l’Audiència espanyola i la fiscalia van acabar descartant en els tres casos. La magistrada, però, fou ascendida al Suprem.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/carmen-lamela-escandol-sandro-rosell/