dijous, 11 d’abril del 2019

Bombers per la República exigeixen a Buch “el trencament de qualsevol tipus de relació” amb la policia espanyola



JUDICI 1-O







Davant "l'assetjament" per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional,  "que porta a criminalització i investigacions basades en calúmnies"








Marina Bou Cabero|







Bombers protesten a la delegació del govern espanyol durant l'aturada general de país el 3-O/ Twitter @ANC_Bombers








La sectorial de l’ANC, Bombers per la República, ha exigit al Conseller d’Interior, Miquel Buch, “el trencament de qualsevol tipus de relació” amb els cossos de policia espanyola.
Amb una piulada a Twitter -que també han dirigit al perfil oficial de Bombers de la Generalitat i al director general de Protecció Civil, Manel Pardo- han denunciat “assetjament” per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional,  “que porta a criminalització i investigacions basades en calúmnies”.












Aquesta ha estat la seva reacció al fet que, ahir, una comitiva judicial es presentés al parc de Bombers de Girona per a -tal com van explicar- “retirar la CPU [Unitat central de
processament] de la guàrdia i el mòbil del cap de torn a requeriment del jutjat per diligències obertes de la Guàrdia Civil”.



I és que, tal com es va poder anar sabent al llarg del dia, la Guàrdia Civil investiga tres comandaments dels bombers de Girona pels fets d’octubre (han estat citats com a investigats per a declarar a mitjans de juny al jutjat número 2 de Girona) i “ha demanat a Interior, amb requeriment del jutjat 2 de Girona, els dispositius informàtics i telemàtics per saber què van fer el 2 d’octubre”.


“Segons la Guàrdia Civil, des de vehicles del parc els van increpar”, van explicar a Twitter els bombers republicans, on també van apuntar que “ja és casualitat” que “la Guàrdia Civil es presenti al parc de Girona després que fa uns dies l’agent C88411L expliqués al judici farsa que el 2 d’octubre va veure passar un comboi dels Bombers sonant clàxons i sirenes i que els van insultar”.

Una informació que, per altra banda, neguen.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/bombers-per-la-republica-exigeixen-a-buch-el-trencament-de-qualsevol-tipus-de-relacio-amb-la-policia-espanyola/