divendres, 1 de març del 2019

[VÍDEO] ‘Sóc Peter Gabriel i dono suport al moviment independentista català’



PAÍS - PRINCIPAT







El músic britànic es torna a pronunciar a favor de l'independentisme després de cedir els drets de la cançó 'In your eyes' a l'ANC 
























Per: Redacció 

01.03.2019  09:13





El músic britànic Peter Gabriel s’ha tornat a pronunciar a favor del moviment independentista català. Després de cedir els drets de la cançó ‘In your eyes‘ a l’ANC perquè esdevingui un himne del procés, Gabriel ha enregistrat un vídeo on explica perquè dóna suport al moviment. Tot seguit us oferim la traducció de l’anglès.



«Hola, sóc Peter Gabriel. I dono suport al moviment independentista català. Sóc un apassionat d’Europa. Vaig perdre un oncle a la Segona Guerra Mundial i el somni d’una Europa unida… Amb la idea d’unir els interessos polítics i econòmics, em sembla idealista i una manera d’avançar cap al futur en un món cada vegada més diferent. Un dels
avantatges d’aquest paraigües europeu és que els pobles amb un fort sentiment independentista han de tenir el dret d’autodeterminar-se.



Per exemple, m’entristiria molt veure Escòcia marxar del Regne Unit, però defenso el dret dels escocesos de votar sobre l’autodeterminació, tal com ho han fet i de manera pacífica. I també el dret de protestar de manera pacífica si creuen que no ha anat de la manera que ha anat. Clarament, a Espanya, ara hi ha gent a la presó perquè van donar suport a una votació.



Hi va haver més d’un miler de persones lesionades o ferides quan la policia va atacar aquelles que protestaven reivindicant la independència de Catalunya. Això no hauria de passar a Europa»









ENLLAÇ NOTÍCIA :