dijous, 21 de març del 2019

Un ‘think tank’ unionista proposa una vil estratègia per a seduir eurodiputats no espanyols




Posen d'exemple el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, que recentment ha lloat el llegat de Benito Mussolini a Itàlia







Gerard Sesé|






Tajani amb Rosiñol i Tey/ Twitter @EP_President







El Real Instituto Elcano de Estudios Internacionales i Estratégicos, un think tank creat el 2001 a Espanya, l’objectiu del qual, segons els seus estatuts, és “analitzar la política internacional des d’una perspectiva espanyola, europea i global, a més de servir com a fòrum de diàleg i discussió”. En altres paraules, un centre de pensament unionista amb seu a Madrid i que es va constituir sota la presidència d’honor del Príncep d’Astúries, qui ara és el rei d’Espanya.



En un document recent que versa sobre el Parlament Europeu, les eleccions i el paper d’Espanya a Europa, el Real Instituto Elcano considera diu obertament que han de buscar eurodiputats que no es creguin el procés català “per a recolzar-los a llocs de resposanbilitat a la PE i treballar amb ells.



   
Considera que “és important identificar eurodiputats que coneguin bé la realitat d’Espanya i les seves prioritats per a donar-los suport” perquè accedeixin a càrrecs. Asseguren que
han de ser polítics de països o sensibilitats ideològiques “que connectin amb els interessos i valors dominants a Espanya”. Apunten que s’ha d’anar amb compte perquè hi haurà “peculiaritats molt sensibles, per exemple Gibraltar o per descomptat la qüestió catalana” on és fonamental seduir-los i “ser poactius, ja que el Parlament és la institució europea més porosa i susceptible d’acceptar les narratives simplistes i demagògiques”.



Complementen el seu pla d’engalipar els eurodiputats amb “una política de comunicació” i “apostant per eurodiputats d’altres nacionalitats que comprenguin aquests temes”. Així doncs, creuen que si eurodiputats no espanyols assumeixen la importància de determinats assumptes clau per a Espanya “no només es guanya efectivitat” sinó que s’aconsegueix minvar la influència d’altres (la diplomàcia catalana). Posa d’exemple, a més, el president Antonio Tajani en defensa de la Constitució i que, recentment, va lloar Benito Mussolini.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/un-think-tank-unionista-proposa-una-vil-estrategia-per-a-seduir-eurodiputats-no-espanyols/