dimecres, 27 de febrer del 2019

Llibertat provisional per a Sandro Rosell i el seu soci



JUDICI SANDRO ROSELL







Marina Fernàndez
Foto: ACN
Madrid. Dimecres, 27 de febrer de 2019




















N'havien estat convençuts tantes vegades abans, que ahir l'equip d'advocats que coordinen les defenses de Sandro Rosell i el seu soci, Joan Besolí, preferien ser prudents a l'hora de fer comentaris, tot i que amb la boca petita reconeixien que "la cosa pintava bé". Aquest dimecres al matí, la jutgessa ha confirmat la notícia que fa 21 mesos i dos dies que esperen: s'acaba la presó preventiva. La magistrada ha decretat la llibertat provisional sense fiança de tots dos.



Sandro Rosell i Joan Besolí tornaràn a la presó en acabar la vista d'avui i posterioment quedaràn en llibertat. La sala té en compte que està a punt de complir-se el màxim de dos anys de presó preventiva i el caràcter excepcional de la mesura. Amb tot obliga Rosell i Besolí a assistir a totes les sessions del judici i fixar domicili, els retira el passaport i els exigeix que compareguin el primer i tercer dilluns de
cada mes davant el jutjat o comissaria més pròxim al seu domicili.













No per esperada, la decisió deixa de ser inèdita. Les defenses havien exigit dilluns "l'alliberament immediat" dels seus clients, per enèsima vegada -ja no poden comptar-les amb els dits de les dues mans-. Ara, el tribunal de l'Audiència Nacional ha accedit a la petició de llibertat perquè els acusats ja han prestat declaració i, per tant, s'ha acabat el risc que no compareguin al seu propi judici, que era un dels arguments principals que han al·legat per denegar cadascuna de les sol·licituds anteriors.



El càlcul és que el judici, en el qual l'acusació demana 11 anys de presó per a Rosell per suposat blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, acabi a finals de març.



Fonts del tribunal confien enllestir la sentència de cara al mes de maig. En cas de condemna, aquesta encara no seria ferma, perquè Rosell i la resta d'encausats tindrien dret a al·legacions. Uns tràmits que en última instància acabarien al Tribunal Suprem i que podrien allargar-se per un període de fins a 3 anys.



Durant la seva declaració, Sandro Rosell va atacar amb vehemència la Fiscalia, criticant que els seus arguments són "surrealistes i rocambolescs". Veurem què acaba dictaminant la justícia. De moment, avui posa fi a la presó preventiva més llarga de la història d'Espanya per un delicte econòmic. Això, per cert, mentre els condemnats de La Manada segueixen campant lliures pel carrer. Cap favor.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/societat/sandro-rosell-llibertat-preso-preventiva-judici_359163_102.html