dijous, 10 de gener del 2019

Mossos republicans exigeixen a Buch una querella contra els que van mentir sobre la crema de documentació de l’1-O




Un jutge ha arxivat les querelles contra el cos i ha descartat que es fessin seguiments per "motius polítics"








Redacció|








Miquel Buch, conseller d''Interior / Junts per Catalunya









La sectorial de l’ANC ‘Mossos per la República’ ha publicat un comunicat on demana a la Conselleria d’Interior i al Govern de la Generalitat “la corresponent querella contra tots els mitjans de comunicació i partits polítics que van tirar per terra el nom dels Mossos realitzant falses acusacions contra el cos”. Ho exigeixen després que un jutge hagi arxivat les querelles i denúncies presentades contra la policia catalana -segons el comunicat, per part de “la Policia Nacional espanyola i advocats simpatitzants amb l’extrema dreta i el nacionalisme espanyol”- en relació a la documentació que portava a cremar a la incineradora de Sant Adrià de Besòs i que la Policia Nacional va intervenir dies després de l’1-O. Arran d’informacions posteriors aparegudes citant documentació intervinguda, es van presentar diverses querelles per possibles seguiments a personalitats unionistes, que denunciaven que havien estat investigats per “motius de caràcter polític”. El jutge ho ha descartat i conclou que tota la documentació es va obtenir per “mitjans legals”.



En aquest sentit, ‘Mossos per la República’ ha reivindicat la “professionalitat” del cos i la seva “imparcialitat” i “respecte a tots els ciutadans” i ha recordat a les autoritats catalanes que, si no s’actua, “la ciutadania veurà reforçada la percepció que quan es difama i es
menteix contra Catalunya, les seves institucions o persones, no hi ha cap conseqüència”. I recorda que “la policia espanyola va posar de moda les denuncies per odi, presentades contra ciutadans exercint el dret a la llibertat d’expressió a les xarxes”, en relació a les acusacions contra el coordinador del grup, Albert Donaire, “per un vídeo en defensa dels seus drets lingüístics” o les “falses acusacions de terrorisme” a l’Adrià i la Tamara Carrasco i els joves d’Altsasu.



   
D’altra banda, des de la sectorial de l’ANC, aprofiten per carregar contra el ‘Sindicat de policies de catalunya’ (SPC) “que ha instat Buch a actuar contra col·lectius com el nostre per ‘assenyalar mossos’, quan mai han fet un comunicat” per totes les vegades que “l’espanyolisme i els seus mitjans” ha assenyalat els agents que presten servei a Carles Puigdemont. Li retreuen també que mai s’hagin pronunciat contra Imma Alcolea, caporal que va amenaçar a Puigdemont o contra associacions de mossos unionistes com UMC i ACME, “que, a les xarxes, assenyalen reiteradament mossos per ser independentistes”.



“Queda molt clar les prioritats del sindicalisme als mossos i que no tots gaudeixen del mateix grau de protecció i representació”, etziben per recordar la “denuncia que van fer fa uns anys davant la DAI (Divisió d’Afers Interns) al nostre col·lectiu per una entrevista sobre el 9N”.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/mossos-republicans-exigeixen-a-buch-una-querella-contra-els-que-van-mentir-sobre-la-crema-de-documentacio-de-l1-o/