dilluns, 3 de desembre del 2018

Última hora : Forn i Rull se sumen a la vaga de fam indefinida per denunciar les dilacions del TC



PRESOS POLÍTICS







David González
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 3 de desembre de 2018



















Ja en són 4, tres dies després. Joaquim Forn i Josep Rull, consellers d'Interior i de Territori al govern destituït pel 155, tots dos empresonats a Lledoners, s'han sumat a la vaga de fam indefinida iniciada dissabte pels seus companys Jordi Sànchez i Jordi Turull,



reclosos al mateix centre penitenciari del Bages, segons ha pogut saber El Nacional.



La possibilitat que més presos polítics secundessin la decisió de Sànchez, expresident de l'ANC i Turull, conseller de Presidència, ja es va apuntar el mateix dissabte, quan es va anunciar la iniciativa a través del seu advocat i el seu metge, Jordi Pina i Jaume Padrós.



Forn i Rull ho han anunciat a través d'un comunicat que reproduïm íntegrament a continuació:


















Sànchez i Turull van comunicar l'inici de la vaga de fam sense precisar-ne la durada com a protesta per les dilacions del Tribunal Constitucional sobre els seus recursos, la qual cosa els impedeix accedir al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).



Més de 190.000 persones han fet costat a la denúncia dels presos en vaga de fam a través del web vagadefam.cat, en què apareix el comunicat dels reclusos on es denuncia l'actitud del TC, que el impedeix traslladar el seu cas a la justicia europea.



Foto de Lledoners

 

L'anunci de Sànchez i Turull va ser precedit per una fotografia de conjunt feta al pati de Lledoners en què apareixen, a més dels citats, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart i el vicepresident del Govern i el conseller d'Exteriors, Oriol Junqueras i Raül Romeva, tots ells en presó preventiva, en relació amb el sumari del referèndum de l'1-O.



L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, estan empresonades a Mas d'Enric i Puig de les Basses, cerca de El Catllar i Figueres, respectivament.







Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/forn-rull-vaga-fam_331074_102.html