dimecres, 14 de novembre del 2018

Urkullu reclama a Torra fer "efectiva la via de la distensió i el diàleg" per resoldre el conflicte català




El president de la Generalitat rebujta la proposta de reforma d'Estat de Sánchez: "És una pantalla passada"








perJ.A.G.

14/11/2018 16:26 | Actualitzat a 14/11/2018 16:46








Urkullu i Torra encaixant les seves mans | ACN








El president de la Generalitat, QuimTorra, ha assegurat aquest dimecres des de Vitòria que la proposta de Pedro Sánchez d’oferir una reforma de l’Estatut per resoldre el conflicte amb Catalunya és, “després d’haver fet un referèndum l’1-O i haver declarat la independència el 27-O, una pantalla passada”. Torra ha fet aquests declaracions en la conferència conjunta amb el lehendakari Urkullu amb qui s’ha reunit durant una hora.



En la trobada, Urkullu ha mostrat la seva “solidaritat amb tots els responsables polítics i socials que es troben presos” després de l’1-O i ha denunciat que la “situació de presó provisional no té cap sentit humanitari ni polític”, per això ha expressat la seva “sol·licitud perquè siguin posats en llibertat”.




D'altra banda, el president de la Generalitat, ha comentat la proposta de Pedro Sánchez d’oferir una
reforma de l’Estatut per resoldre el conflicte amb Catalunya. “Després d’haver fet un referèndum l’1-O i haver declarat la independència el 27-O aquesta reforma és una pantalla passada”, ha dit.



Torra a assenyalat que aquesta proposta “ens recorda molt al ‘apoyaré’ del president Zapatero, un 2.0 d’aquell ‘apoyaré’”. És per això, ha afegit, que a Sánchez se li demana és que “tingui el coratge d’abordar el que és un gran consens entre els catalans: resoldre de manera democràtica i pacífica l’exercici d’autodeterminació”. En aquesta demana, ha remarcat Torra, hi ha “el 80% dels catalans”, a banda també del consens en “el republicanisme i l’antirepressió”.










Enllaç notícia :

https://elmon.cat/politica/urkullu-reclama-torra-efectiva-via-distencio-dialeg-resoldre-conflicte-catala