dimarts, 27 de novembre del 2018

Roger Torrent es reunirà la setmana vinent amb el president del parlament flamenc a Bèlgica



PAÍS - PRINCIPAT












Una delegació de diputats participarà en una audiència a la comissió d'Exteriors de la cambra federal belga 

















El president del Parlament, Roger Torrent, es reunirà la setmana vinent amb el president del parlament flamenc, Jan Peumans. Així ho ha anunciat en declaracions als mitjans des de Brussel·les el vice-president primer de la cambra, Josep Costa, que ha assegurat que la trobada respon a una invitació personal de Peumans.



Les crítiques de Peumans a l’Estat espanyol per tenir ‘presos polítics’ van provocar recentment que el ministre Josep Borrell retirés les credencials diplomàtiques al delegat del govern flamenc a l’estat espanyol.



D’altra banda, la Mesa del Parlament va aprovar dilluns que un seguit de delegacions viatgin entre el 3 i el 4 de desembre a la capital belga.



Una de les delegacions, que inclourà com a mínim el mateix Costa i la diputada de JxCat Aurora Madaula, participarà en una audiència al parlament federal de Bèlgica, on
compareixeran davant la comissió d’Afers Estrangers per explicar la situació a Catalunya.



En reacció a la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, que ha explicat que el seu grup ha rebutjat sumar-se al viatge, Costa ha afirmat que són ‘lliures’ d’acceptar la invitació o no. Amb tot, ha dit també que seria ‘lògic’ que els socialistes participessin en la delegació atès que quan els diputats flamencs van ser al Parlament de Catalunya el representant del PSC a la Mesa va ser a l’audiència.







Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/roger-torrent-es-reunira-la-setmana-vinent-amb-el-president-del-parlament-flamenc-a-belgica/?f=rel