dimarts, 27 de novembre del 2018

La CNMV multa Borrell amb 30.000 euros per vendre accions d’Abengoa



INFORMACIÓ PREVILEGIADA







Jordi Palmer
Foto: Efe
Barcelona. Dimarts, 27 de novembre de 2018
















La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha sancionat amb 30.000 euros de multa el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, per la venda fraudulenta d'accions d'Abengoa.
















Tal com apareix publicat avui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), la sanció és per una "infracció molt greu" consistent en la venda "a compte d'un tercer" de 10.000 accions d'Abengoa per un valor de 9.030 euros "disposant d'informació privilegiada". Tot plegat vulnera l’article 282.6 en relació amb l’article 227.1.a de la Llei del Mercat de Valors. La transacció es va dur a terme el 24 de novembre del 2015.



Venda "no adequada"

 

A l'octubre passat el mateix Borrell va reconèixer que la venda "no va ser adequada" pel moment en què es va fer i per "l'aparença d'irregularitat" que va poder crear, però la va qualificar de "problema de poc valor" que no afecta la seva "idoneïtat per exercir la funció ministerial", per respondre així als qui li van reclamar la dimissió com a ministre.



"No té cap lògica que si algú té la informació que se m'atribueix es limiti a vendre només el 8% de la seva cartera", es va justificar llavors Borrell, que va descartar recórrer la sanció perquè, a parer seu, fer-ho "no seria políticament correcte", atès que podia crear un conflicte d'interessos contra el Ministeri d'Economia.



Deute de 6.300 milions

 

A finals de novembre de 2015 Abengoa, amb un deute net de 6.300 milions d'euros i brut de 8.900 milions, va sol·licitar el preconcurs de creditors i va aconseguir evitar la fallida mitjançant un acord amb els creditors per a la reestructuració del grup mitjançant la injecció de 1.170 milions d'euros a canvi de cedir el 90% del capital a fons, banca i bonistes.



Borrell va declarar l'octubre de 2017 en el judici contra l'excúpula de la multinacional Abengoa per les indemnitzacions a l'expresident de la companyia Felipe Benjumea i el seu ex-conseller delegat Manuel Sánchez Ortega, després que fossin destituïts.



La seva declaració va ser únicament en qualitat de testimoni com a integrant de la comissió de nomenaments i retribucions. Va al·legar que ell no havia estat present en la reunió del consell d'administració que finalment va aprovar els pagaments esmentats.







Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/cnmv-multa-josep-borrell-accions-abengoa_328821_102.html