divendres, 7 de setembre del 2018

Els advocats Ben Emmerson i Aamer Anwar faran discursos en la mobilització de la Diada



PAÍS - PRINCIPAT







Tots dos, representants dels exiliats i els presos polítics, són advocats de gran prestigi internacional 
















Per: Redacció 

07.09.2018  13:40




La gran onada de protesta que l’Onze de Setembre recorrerà l’avinguda Diagonal de Barcelona anirà seguida d’un acte polític organitzat per l’ANC gran part del pes del qual recaurà en la societat civil i que reivindicarà la independència de Catalunya.



Dos dels grans noms que hi participaran seran els advocats Ben Emmerson, que representa els presos polítics i els exiliats en el Comitè dels drets humans de les Nacions Unides, i Aamer Anwar, rector de la Universitat de Glasgow i advocat a Escòcia de la consellera Clara Ponsatí.



A final de juliol, Anwar es va reunir amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, qui ja el va
convidar a participar-hi. Ho va explicar ell mateix en un piulet en el qual afirmava que era ‘un honor’ de ser convidat a parlar a la Diada Nacional de Catalunya.












Quant a Ben Emmerson, va avançar en una entrevista a VilaWeb que intentaria fer part del discurs en català. De fet, quan va intervenir en l’acte de retorn del president Carles Puigdemont a Bèlgica es va disculpar de no haver-ho fet en català i va dir que ja n’havia après una mica i que en sabia algunes paraules.



La Diada d’enguany, sota el lema ‘Fem la República Catalana’, serà una onada gegant que unirà la plaça de les Glòries de Barcelona amb el palau Reial per tornar a posar la reivindicació de la independència en el centre del debat polític. L’ANC insten els manifestants a ser al seu tram a les quatre de l’horabaixa. A les 17.14 demanaran silenci a tothom i un coet marcarà el tret de sortida de la ‘gran onada’, que començarà al tram 37, a la cantonada del carrer de Castillejos amb l’avinguda Diagonal. Els voluntaris de l’entitat, amb unes banderoles de color de corall, en marcaran el ritme.



L’ANC els demana que, una volta hagi passat, cridin i protestin per a reclamar el mandat del primer d’octubre.

Més informació: Guia de la manifestació de la Diada de l’Onze de Setembre del 2018: ‘Fem la República Catalana’









Enllaç notícia :