dimarts, 21 d’agost del 2018

El director dels mossos defensa l’actuació policiaca en l’atac a la comissaria de Cornellà



PAÍS - PRINCIPAT







Ha dit que la reacció 'va ser proporcionada i congruent amb la situació'.
















Per: Redacció 

21.08.2018  14:34





‘No tenim cap dubte que el cos de Mossos d’Esquadra va actuar com tocava’, ha assegurat el director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez, sobre l’actuació de la politica en l’atac a la comissaria de Cornellà que va tenir lloc ahir a primera hora del matí.



Martínez ha definit l’actuació dels agents com a ‘congruen, proporcional i adequada amb la situació’, en un atac que ‘tenia una voluntat homicida’. A més, ha assegurat que la reacció ràpida de l’agent ‘ha permés que no hi hagués mals majors’.












El director dels Mossos ha defensat així el cos de policia, igual com ho ha fet el conseller d’Interior, Miquel Buch, en declaracions a
‘El matí de Catalunya Ràdio’, el qual ha dit que els agents havien actuat amb ‘proporcionalitat’ arran de l’amenaça.



Agents dels Mossos d’Esquadra van matat ahir una persona que havia provat d’assaltar la comissaria de Cornellà de Llobregat armat amb un ganivet. Els Mossos van confirmar que va cridar ‘Al·là és gran’ abans de provar d’agredir els agents. L’Audiència espanyola va assumir ahir la investigació perquè hi ha indicis que podria ser ‘un atac terrorista’.



La valoració del director general i del conseller d’Interior arriba després que la família de l’atacant hagi anunciat que denunciarà els Mossos d’Esquadra per ‘actuació negligent’. ‘No sabem si els Mossos van tenir la diligència oportuna en neutralitzar-lo’, ha explicat David Martínez, advocat de la família.



Presència al CITCO



D’altra banda, Martínez ha valorat positivament la reunió del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, el CITCO, d’avui en què també han participat els mossos.



El director del cos ha explicat que en la reunió s’ha decidit de fer reunions diàries mentre hi hagi informació rellevant per comunicar i també d’impulsar els tràmits finals perquè els mossos s’hi incorporin del ple dret, una reivindicació històrica dels mossos que mai no s’ha arribat a fer realitat.









Enllaç notícia :