dijous, 14 de juny del 2018

Marlaska, a favor del trasllat dels presos polítics si Llarena ho autoritza



PRESOS POLÍTICS







El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Dijous, 14 de juny de 2018












 



El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha dit aquest dijous que el trasllat dels presos polítics per organitzar l'1-O correspon al jutge Pablo Llarena, però s'ha mostrat favorable a permetre'l si el jutge l'autoritza, ja que considera que això facilitaria la vida dels presos i les seves famílies. "Si d'aquí a cinc o sis mesos aquesta persona no és requerida, i sempre que hi hagi autorització del jutge, es pot avaluar un trasllat que ajudi una vida personal i familiar més fàcil", ha assegurat.



Polèmica sobre el trasllat

 

En declaracions a Onda Cero, Grande-Marlaska ha recordat que Institucions Penitenciàries i el Ministeri de l'Interior només decideixen directament sobre el trasllat de presos quan hi ha sentència, i
aquest no és el cas d'Oriol Junqueras i la resta de líders independentistes processats i empresonats provisionalment, en espera de judici, pels delictes de rebel·lió, sedició o malversació.
"Quan són presos provisionals estan a disposició de l'òrgan judicial, per això són en presons pròximes on hi ha l'òrgan judicial, perquè demà els poden citar a declarar, notificar personalment i no es poden fer trasllats d'un dia per un altre", ha argumentat el ministre.



Grande-Marlaska ha insistit que "es podria i s'hauria d'avaluar" un trasllat a presons catalanes dels líders independentistes en presó provisional per facilitar la seva vida familiar, però sempre que el jutge faci constar que "no hi ha inconvenient".







Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/marlaska-favor-trasllat-presos-politics-llarena-autroriza_278214_102.html