divendres, 4 de maig del 2018

Un partit alemany ofereix a Puigdemont ser cap de llista a les europees per aconseguir la immunitat parlamentària



Política doble fletxa







El president català descarta l'oferiment no ha respost a l'oferiment.








Gerard Sesé @gerardsese | L'empatia i solidaritat que han despertat els polítics catalans a l'exili segueix generant notícies. Aquest cop el protagonista és tota una formació política. El Partit Alemany de Centre ha proposat a Carles Puigdemont ser el seu cap de llista per a les pròximes eleccions europees. La intenció és, si treu l'escó, que gaudirà de la immunitat europarlamentària i ja no podria ser extradit a Espanya. 







© Guifré Jordan













La formació, fundada el 1870, s'autodenomina "el partit més antic de #Alemania" i va ser una de les forces més importants durant la República de Weimar (1918-1933). Després de la Segona Guerra Mundial ha passat a ser un partit petit i minoritari. 


Immunitat parlamentaria a la UE

El DZP considera que aquest oferiment podria desbloquejar la situació de Puigdemont a Alemanya: si l'expresident aconsegueix un escó a l'Europarlament, obtindria automàticament immunitat parlamentària a la UE i, per tant, la justícia espanyola no podria seguir esperant la seva extradició.
Pot Puigdemont presentar-se com a cap de llista d'un partit alemany?


Sí, podria encapçalar efectivament la llista d'un partit a l'alemany a les europees si manté la seva residència oficial a Berlín, com és ara el cas. Així ho justifica el partit en una nota de premsa. 


El president ho descarta


Segons fonts del President, en cas que s’ofereixi oficialment, Carles Puigdemont la desestimarà perquè la seva prioritat no són les eleccions europees, sinó la recuperació de les institucions catalanes i la consecució de la llibertat de Catalunya.

Enllaç notícia :