divendres, 25 de maig del 2018

Torrent suspèn el ple després que C's retirés entre protestes el llaç groc de l'escó del Govern



PARLAMENT







Marta Lasalas
Foto: Efe
Barcelona. Divendres, 25 de maig de 2018
















El president del Parlament, Roger Torrent, ha suspès el ple de la Cambra davant la negativa de Ciutadans a tornar a situar a l'escó del Govern el llaç groc que havia retirat dos cops. El ple havia començat amb la imatge inèdita del president de la Generalitat, Quim Torra, sol als escons del Govern. A la banda oposada del passadís, també als escons del Govern però just davant de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, hi havia un llaç groc, el corresponent a l'escó de Carles Puigdemont. El ple s'ha reprès a les 12 del migdia.



Quan passades les 10 matí, el ple es posava en marxa amb el primer punt de l'ordre del dia, el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha retirat el llaç de l'escó del Govern. La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha tornat a col·locar el llaç a l'escó del Govern mentre intervenia a la tribuna el Síndic Major de la
Sindicatura de Comptes presentant el seu informe davant l'hemicicle. Això ho provocat una protesta de Carrizosa, quan ha acabat la intervenció del Síndic. El portaveu taronja ha demanat la paraula per exigir-ne la retirada del llaç, mentre ell mateix el tornava a treure.












"Vostè no és ningú per treure els símbols dels escons. Li exigeixo que torno a posar el llaç on era", ha advertit el president Torrent abans de suspendre el ple.
Carrizosa, visiblement irritat ha reclamat que es retirés el llaç que quedava situat just davant de la líder de l'oposició, mentre retirava per segon cop el llaç ell mateix. En aquell moment, Arrimadas entrava a l'hemicicle.



"Si no saben guardar respecte a aquesta institució i al president del Parlament em veuré obligat a suspendre el ple", ha advertit Torrent tot subratllant que no consentiria que l'hemicicle es convertís en "una olla de grills ni un pati d'escola".



Finalment, s'ha interromput el ple. El president Torra s'ha dirigit als escons de Ciutadans per reclamar-los el llaç, que havia quedat al terra i aquests, per indicació de Carrizosa, s'han negat a tornar-l'hi. No ha estat fins que els diputats sortien de l'hemicicle, quan la diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha recuperat el llaç del terra, davant els escons de C's, i els diputats del grup republicà Sergi Sabrià i Toni Castellà han tornat a posar-lo en un escó del Govern.











Torrent ha convocat els portaveus al seu despatx i ha exigit respecte a la institució, tot advertint que no toleraria que no es fes així, a més de reclamar també respecte als símbols. Ciutadans, que ha argumentat que els escons del Govern no estan assigats, ha demanat que el llaç no estigués davant la seva líder. Finalment, s'ha acordat que quedaria a l'escó al costat de Torra.



El ple s'ha reprès sense més comentari. El president de la Generalitat s'ha encarregat de situar el llaç al seu costat.














Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/cs-ple-torra-suspen-parlament-ciutadans-suspen_271659_102.html