dijous, 10 de maig del 2018

Montoro busca ara la manera d'inhabilitar Puigdemont



MINISTERI D'HISENDA







Marta Escobar Martí
Foto: ACN
Barcelona. Dijous, 10 de maig de 2018




















Nova ofensiva del govern de Mariano Rajoy contra els dirigents catalans. Ara és el torn del Ministeri de Cristóbal Montoro, que vol expedientar Carles Puigdemont sigui com sigui per poder inhabilitar-lo durant quatre anys. El motiu? Segons Hisenda, el president hauria incomplert la Llei del Règim d'Incompatibilitats dels Alts Càrrecs al servei de la Generalitat perquè, segons informa El Confidencial citant fonts de l'executiu estatal, Puigdemont hauria ocultat part dels seus béns.



Si el departament de Montoro s'agafa a això, podria aplicar-li una inhabilitació de quatre anys ja que el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) estableix que "les infraccions greus es sancionen amb la destitució immediata de l'alt càrrec infractor per l'òrgan competent i amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) de la declaració d'incompliment de la present llei" i, a més, sosté que "els alts càrrecs destituïts per haver incorregut en una
infracció greu tipificada per la present llei no poden ser nomenats per ocupar cap alt càrrec durant un període de fins a quatre anys".



A més, i sempre segons la informació publicada pel diari citat, els alts càrrecs estan obligats a presentar una presentació d'activitats, una declaració patrimonial i d'interessos i una declaració complementària davant la Conselleria corresponent, tutelada ara per Montoro, però, segons diuen, Puigdemont i algunes altres personalitats no ho haurien fet.



Sense proves

 

Sense proves visibles que puguin presentar —malgrat El Confidencial asseguri que sí que les té, però no les aporti—, el ministre d'Hisenda busca ara la manera de presentar una prova que certifiqui això i també que el president va ser notificat a Bèlgica al febrer que tenia 15 dies addicionals per enviar la informació. Si aconsegueixen demostrar-ho, el Consell de Ministres oficialitzaria la incoació de la causa contra Puigdemont i se'l podria acabar inhabilitant fins a quatre anys.



Ara bé. El rotatiu mencionat també apunta que si el govern del PP no aconsegueix inhabilitar-lo per aquesta via, ho acabarà fent el Tribunal Suprem emparant-se en la Llei d'Enjudiciament Criminal. Això sí. Sempre que Alemanya accedeixi a la seva extradició, cosa que no està gens clara perquè el magistrat Pablo Llarena no ha aconseguit presentar cap prova que demostri que el Govern va utilitzar diners públics per celebrar el referèndum.



Ja al novembre, i després de renunciar al sou que correspon als expresidents de la Generalitat, Puigdemont va emplaçar Montoro a "dedicar el seu temps a recuperar els diners perdonats del rescat bancari". Ara, el ministre espanyol torna a la càrrega.









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/montoro-inhabilitar-puigdemont_266601_102.html