dimecres, 30 de maig del 2018

La dona de Bárcenas evitarà la presó si paga 200.000 euros i l'exmarit d'Ana Mato si en paga 100.000




El tribunal deixa en llibertat quatre dels condemnats pel cas Gürtel, entre ells l'exdona de Francisco Correa.








EFE Madrid







La dona de Bárcenas, Rosalía Iglesias, sortint del seu domicili / EFE









El tribunal del cas Gürtel ha ordenat presó eludible sota una fiança de 200.000 euros per a Rosalía Iglesias, la dona de Luís Bárcenas, i de 100.000 euros per a Jesús Sepúlveda, l'exmarit d'Ana Mato. D'altra banda, ha deixat en llibertat amb mesures cautelars quatre condemnats, entre els quals l'exdona de Francisco Correa.



De moment, l'Audiència Nacional només ha notificat la seva decisió a sis dels vuit condemnats per als quals la Fiscalia Anticorrupció va demanar dilluns l'ingrés a presó per risc de fuga.



Si Rosalía Iglesias i Jesús Sepulveda dipositen les respectives fiances, el tribunal els ha imposat les mateixes mesures cautelars que a la resta de condemnats: la  retirada del passaport, la prohibició de sortir d'Espanya sense autorització judicial i compareixences quinzenals.  



L'Audiència ha deixat en llibertat l'exdona de Correa,  Carmen Rodríguez Quijano; el considerat el comptable de la trama, José Luis Izquierdo; l'exregidor de Majadahonda, Juan José Moreno, i el testaferro del cas Gürtel, Antonio Villaverde. 



Encara falta conèixer la decisió del tribunal sobre l'exregidor  d'Estepona, Ricardo Galeote, i l'ex viceconseller madrileny Carlos Clemente.






Bárcenas, Guillermo Ortega i Alberto López Viejo ja van ingressar a presó dilluns.




Enllaç notícia :

https://www.ara.cat/politica/Preso-eludible-fianca-euros-Barcenas_0_2024197708.html