dimecres, 2 de maig del 2018

ETA anuncia per carta la seva dissolució



TERRORISME







El Nacional
Barcelona. Dimecres, 2 de maig de 2018




















L'organització terrorista ETA ha fet pública una carta enviada a diverses organitzacions basques on anuncia la seva dissolució. Al text, s'explica que s'ha pres la decisió de dissoldre "completament totes les seves estructures" i de tancar definitivament "el seu cicle històric i funció".



Segons ha avançat El Diario.es, el text va acompanyat de l'anagrama i el segell d'ETA i porta data del passat 16 d'abril, és a dir, que seria posterior al comunicat en què demanaven perdó a part de les seves víctimes i reconeixien el mal causat.



"Euskal Herria està ara davant d'una nova oportunitat per tancar definitivament el cicle de conflicte i construir el seu futur entre tots. No repetim els errors, no
deixem que els problemes es podreixin. Això no seria més que una font de nous problemes", apunta ETA.



Tot i això, reivindiquen que "el conflicte no va començar amb ETA i no acaba amb el final del recorregut d'ETA", sinó que és una "responsabilitat compartida" en què ells assumiran "la part que correspon", ja que volen "fer una aportació al camí cap a la consecució de la pau i la llibertat a Euskal Herria".



L'organització terrorista torna a reconèixer el "patiment provocat com a conseqüència de la seva lluita", uns "anys de confrontació han deixat ferides profundes i cal donar-los la cura adequada". Per això, insisteixen en la solució del conflicte i demanen la col·laboració del govern i els agents bascos. "Els que hem estat militants d'ETA, per la nostra part, volem confirmar el nostre compromís en embarcar-nos totalment en aquesta tasca", conclouen.









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/eta-carta-dissolucio_264099_102.html