dijous, 12 d’abril del 2018

La CUP, partidària de celebrar el ple de divendres




Els anticapitalistes demanen investir Puigdemont “fent valer la sobirania del Parlament”.

(jo també)








perRedacció/ACN  
 
12/04/2018 
 
 
 
 
 
 
 
El diputat de la CUP Carles Riera | ACN
 
 
 
 
 
 
 
 
La CUP es mostra partidària de no suspendre el ple previst per a divendres i celebrar la investidura de Sánchez malgrat que Llarena hagi impedit al candidat acudir. Per a la CUP, la sessió s’ha de poder fer “per sobirania”, tot i que els anticapitalistes segueixen mantenint que no avalarien una investidura de Jordi Sánchez.






Per altra banda, els anticapitalistes han tornat a demanar investir el líder de JxCat, Carles Puigdemont. Segons la diputada cupaire Maria Sirvent, és així com el Parlament pot “fer valer la seva sobirania” i no acabar claudicant als desitjos de l’Estat, del Suprem o del govern espanyol.




Però més enllà d’això, la CUP mira cap al següent pas i creu que “definitivament s’ha de fer valer la sobirania del Parlament i deixar que es
pugui celebrar la investidura del candidat amb més suports, Carles Puigdemont”. En aquest sentit, Sirvent ha confirmat que ja van traslladar aquestes intencions al propi Puigdemontquan es van reunir amb ell a Berlín, i ha explicat que el líder de JxCat “encara estaria aleshores defensant la investidura de Sánchez, però no deixa en cap cas de defensar que tard o d’hora s’hauria de fer la seva investidura, fent valer la sobirania del Parament”.




És per això que la CUP ha demanat reunir-se “en les properes hores” amb JxCat i ERC per “posar sobre la taula que ja és l’hora que no es respongui a les ingerències de l’Estat perquè s’acabarà proposant un candidat adequat a la repressió de l’Estat”, i optar ja per investir Puigdemont.



 
 
 
 
 
 
Enllaç notícia :