divendres, 27 d’abril del 2018

Junqueras i Romeva demanen el trasllat d’Estremera a una presó catalana



PAÍS - PRINCIPAT







Demanen a Institucions Penitenciàries de poder estar més a prop de la seva família.
















Per: Redacció 

27.04.2018  09:34





Oriol Junqueras i Raül Romeva han demanat formalment al govern espanyol el trasllat a una presó catalana per a facilitar la relació amb als seus fills. En l’escrit, Junqueras fa èmfasi en les conseqüències emocionals i físiques que pot tenir la seva reclusió a més de sis-cents quilòmetres de casa per als seus fills, menors d’edat. 



Per la seva part, Romeva ha fet esment de la Convenció dels Drets dels Nens de les Nacions Unides, que estableix el dret dels infants a relacionar-se amb el seu pare o mare.












Junqueras, a qui el jutge Llarena ja va sol·licitar l’acostament el gener, demana que el trasllat a Brians-II o a la presó més pròxima al seu domicili, a Sant Vicenç dels Horts, on resideixen la seva muller i els seus fills. Ara ho ha de decidir
Institucions Penitenciàries que, tot i tenir la potestat per prendre la decisió, sempre pot consultar Llarena. Si la decisió no és favorable al trasllat, es podrà recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Madrid.



Ja són 175 els dies que Junqueras, i 67 Romeva, ha passat tancat Estremera en situació de presó preventiva. La petició la fan pocs dies després que també la formulés el president d’Òmnium, Jodi Cuixart, empresonat des de fa més de mig any a Soto del Real.



Informació relacionadaEls entrebancs de l’acostament dels presos polítics a Catalunya









Enllaç notícia :